Volgens Coachella wordt het leren jack dé festivaltrend van 2024

ANP 477286366

ANP

Het eerste weekend van Coachella zit erop. En we weten allemaal: bij dit festival zijn de looks net zo belangrijk als de acts. De outfits die daar gedragen worden, zijn bepalend voor de vibe die we op veel Euopese festival terugzien. Wat de trend dit jaar wordt? Het oversized leren jack.

Wat Paris Fashion Week is voor de straten, is Coachella voor de festivalvelden. De iconen die daar aanwezig zijn, inspireren met hun looks. Dit jaar waren er weer veel bekendheden aanwezig – en veel spotten we in een leren jack.

Hailey Bieber en Alix Earle gaan voor een leren jack op Coachella

Coachella, het wereldberoemde muziek- en kunstfestival in Californië, staat niet alleen bekend om zijn geweldige line-up en levendige sfeer, maar ook om zijn onmiskenbare invloed op de modewereld. Wat je op Coachella ziet, zie je vaak later terug op festivals in Nederland en daarbuiten.

En wat zien we dit jaar op Coachella? Veel. Bekendheden als Hailey Bieber en Alix Earle waren aanwezig tijdens het eerste weekend in Palm Springs. Allemaal gehuld in een groot leren jack. En zij waren niet de enigen, want ook Kendall Jenner werd gespot in een leren jack. Veel content creators die aanwezig waren, hulden zichzelf ook in een groot, stoer jack. Zelf nog even inspiratie op doen in Palm Springs? Dit is wat het kost om dit weekend alsnog naar Coachella te gaan.

coachella items dupes instagram @haileybieber

Het leren jack is de festivaltrend van 2024

Zoals we al zeiden: wat opvalt op Coachella kan een paar maanden later worden gespot op festivals zoals Lowlands, Wildeburg en Mysteryland. En gezien het wisselvallige Nederlandse weer, is een warm jack vaak totaal geen overbodige luxe.

Je draagt het jack het liefst met een kort jurkje. Of zoals Hailey Bieber, met de no-pants look. Op deze manier is het ideaal om een zomerse festivaloutfit voor overdag te combineren met een warmer jack voor ‘s avonds. Wij zetten alvast de mooiste exemplaren op een rij.

Stradivarius jack met leereffect en contrasterende naad – €69,99

coachella items dupes Stradivarius

Mango NAPOLI Imitatieleren jas – €69,99

coachella items dupes (1) Zalando

coachella items dupes (6) NA-KD

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte