4 makkelijke stretches om flexibeler te worden

pexels ketut subiyanto 4473608 e1613560191734

Ketut Subiyanto via Pexels

Lig jij elke ochtend stiekem veel te lang in bed nadat de wekker al gegaan is, en blijf je daardoor de hele ochtend slaperig? We’ve been there. Tijd om daar verandering in te brengen met deze vier fijne ochtend stretches. Goed voor jou, goed voor je lichaam.

Of je nou een ochtendmens bent of niet, we kunnen je in elk geval vertellen dat je de dag een stuk lekkerder begint als je goed uitrekt. Zo ben je een stuk wakkerder dan wanneer je nog lang in de slaap-modus blijft hangen.

Waarom iedereen zou moeten stretchen

Stretchen is een goede manier om in beweging te komen, en heeft het meeste effect op je lichaam als je al veel beweegt. We weten allemaal dat moeder zijn een topsport is, dus dan kan je maar beter ook goed voor je lichaam zorgen. Door regelmatig te stretchen zorg je namelijk voor een flexibeler lichaam en minder pijntjes.

Daarnaast kan regelmatig stretchen zorgen voor een betere houding en minder kramp in je spieren. Wij zien alleen maar een win-win resultaat.

4 stretches om elke ochtend mee te beginnen

Het leukste gedeelte: deze makkelijke stretches kan je ook gezellig samen met je kind doen.

1. Press To The Sky

Ga stevig op de grond staan met je voeten op heupbreedte. Vouw je handen samen, beweeg ze omhoog en draai je handpalmen naar het plafond. Blijf ondertussen goed doorademen. Houd dit vijf diepe ademhalingen vast, en laat daarna langzaam weer los.

Goed voor: nek, schouders, rug.

2. Forward Fold

Ga weer stevig op de grond staan, maar dit keer met je voeten naast elkaar. Buig zo ver mogelijk voorover. Je hoeft niet met je handen de grond aan te raken als je dat niet kunt – beweeg naar voren totdat het niet meer verder gaat, en houd daar vast.

Let ondertussen goed op dat je je nekspieren zo veel mogelijk los laat. Houd 20 seconden vast, en kom langzaam weer omhoog.

Goed voor: hamstrings, kuiten, (onder)rug, nek.

3. Nek-stretch

Deze oefening is een aanrader als je op kantoor werkt en de hele dag achter een laptop of computer zit. Ga stevig op een stoel zitten met je benen in een hoek van 90 graden. Kijk naar voren.

Pak met je rechterhand de bovenkant van je hoofd vast, en draai je hoofd zo dat je rechteroor op je rechter schouder komt te liggen. Blijf ondertussen wel naar voren kijken. Houd deze stretch 30 seconden vast, en herhaal daarna met links. Voor het beste resultaat herhaal je deze oefening drie keer.

Goed voor: spanning in nek- en schouders.

4. Schouder rolls

De laatste oefening voor soepele schouders zijn schouder rolls. Deze kan je doen na de nek-stretch hierboven om je schouders weer in beweging te krijgen.

Het beste doe je deze oefening terwijl je stevig zit op een stoel. Beweeg beide schouders naar boven, naar achteren en naar beneden, zodat er een rollende beweging ontstaat. Je handen kan je op je benen laten liggen. Herhaal de beweging 10 keer.

Goed voor: spanning in nek- en schouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Onderwerpen

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte