Anna Wintour breekt eigen regel met Met Gala-outfit

ANP 497813185

ANP

Hoewel het wachten vaak op celebrity’s als Kim Kardashian, Blake Lively en Zendaya is, is er eigenlijk maar één echte prinses van het bal. En dat is natuurlijk de 74-jarige Anna Wintour: de drijvende kracht achter het Met Gala. Wat droeg ze zelf naar fashions biggest night out?

Anna’s outfit voor het Met Gala van 2024 is een bijzondere, want ze breekt daarmee haar eigen regel.

Anna Wintour breekt eigen regel en draagt zwart naar Met Gala 2024

Het thema van dit jaar was ‘The Garden of Time‘, deels bedacht door Anna Wintour zelf. En ja, met het woord garden in het thema, was het te verwachten dat we veel bloemen gingen zien. Zo ook bij Anna, die verscheen in custom ontwerp van Loewe, bezaaid met prachtige bloemen.

Anna Wintour walking on the red carpet at the 2024 Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala celebrating the opening of the exhibition titled Sleeping Beauties Reawakening Fashion held at the Metropolitan Museum of Art in New York, NY on May 6, 2024. (Photo by Anthony Behar/Sipa USA) ANP

We weten dat Anna van fleurige prints houdt, dus dat was niet zo verrassend. Wat wél verrassend was, was de kleur van haar look. Anna droeg zwart: totaal tegen haar eigen regels in. Daarnaast verscheen ze ook nog eens zonder zonnebril. Who is she?

De ‘no-black rule’

Dat Anna veel regels heeft voor de gasten van het Met Gala, dat is niet nieuws. Niet alleen qua kleding, maar ook qua etiquette. In een video uit 2019 voor Vogue’s Go Ask Anna-serie werd Wintour gevraagd hoe je een zwarte outfit het beste kunt opleuken. Haar antwoord? “Draag niet alleen zwart. Het lijkt te somber alsof je naar een begrafenis gaat.”

Florals? For Spring?

Wie fan is van de film The Devil Wears Prada herinnert zich het moment dat Miranda Priestly (een personage gebaseerd op Anna Wintour) op cynische toon zegt: ‘Florals? For Spring? Groundbreaking.’ En nu Anna in de lente verschijnt in een mantel vol florals, lopen de reacties vol met verwijzingen naar de iconische modefilm.

”Florals? For spring? Groundbreaking😍” schrijft een volger onder de video van Vogue. Een ander schrijft: ”WE LOVE FLORALS FOR SPRING 🌷”

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte