‘Tinder Swindler’ Simon Leviev ontkent oplichting: ‘Ik ben geen monster’

ANP 374979852 e1645431461273


epa07689464 Tinder swindler Simon Leviev (L) is expelled from the city of Athens, Greece, 01 July 2019 (issued 02 July 2019). According to media reports, Israeli Shimon Hayut, who falsely presented himself on dating app Tinder as the son of billionaire Lev Leviev, was arrested in Greece during a joint operation between Interpol and Israel Police over the alleged defrauding of several Scandinavian women. EPA/TORE KRISTIANSEN / VG NORWAY OUT

ANP

Simon Leviev, uit de veelbesproken documentaire The Tinder Swindler, heeft voor het eerst iets van zich laten horen sinds de documentaire begin deze maand op Netflix verscheen. Dat deed hij in een interview in het Amerikaanse nieuwsprogramma Inside Edition van CBS.

Leviev, die in de Netflix-documentaire wordt beschuldigd van oplichting, ontkent tijdens het interview met Inside Edition alles. „Ik was gewoon een vrijgezel die wat meisjes wilde ontmoeten via Tinder”, stelt hij in een vrijgegeven preview van het gesprek.

Geen monster, maar een heer

Verder zegt de geboren Israëliër, die ook bekend is onder de namen Shimon Hayut of David Sharon, dat hij een ‘heer’ is en ‘absoluut geen monster’. Ook vindt Leviev dat mensen niet te vroeg moeten oordelen. „Mensen kennen mij niet, dus daar kunnen ze geen oordeel over hebben.”

Intussen heeft Leviev een nieuwe vriendin. Ook zij is kort te zien in de preview van het interview. Volgens Inside Edition blijft de vrouw achter haar vriend staan, die nog altijd een luxe leven leidt.

Zoon van diamantmagnaat

In de documentaire The Tinder Swindler verklaren drie slachtoffers, onder wie een Nederlandse vrouw, dat Simon Leviev hun via de datingapp Tinder heeft opgelicht. Hij zou de vrouwen voor miljoenen euro’s hebben opgelicht door ze te laten geloven dat hij de zoon van een schatrijke diamantmagnaat is. Hij wist met dit verhaal meerdere vrouwen in te palmen om hen vervolgens te vertellen dat hij geld nodig had.

De slachtoffers gaven hem contant geld of hun creditcards en sloten voor zeer hoge bedragen leningen af. Stuk voor stuk dachten de vrouwen dat Leviev ze later terug zou betalen als hij weer bij zijn eigen geld kon.

Het hele gesprek dat Inside Edition met Leviev voerde is opgeknipt in twee delen. Maandag (vandaag dus!) wordt het eerste deel uitgezonden. Dinsdag is vervolgens ook het tweede deel te zien.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van METRO

‘Tinder Swindler’ Simon Leviev ontkent oplichting: ‘Ik ben geen monster’

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte