Laat je parfum langer ruiken door deze tips

Gradient Banner NSMBL 8

ANP, Skins

Sommige parfums ruiken heerlijk in de winkel, maar zodra je deze thuis opdoet is het net alsof de geur na een uur alweer vervlogen is. Dit zijn een de beste tips om langer lekker te ruiken en een geur van je parfum te behouden.

We betalen niet voor niets zoveel geld voor dat kleine flesje parfum, dus gebruik ‘m slim.

Zo blijft je parfum langer hangen

Parfum is iets dat niet kan ontbreken in je ochtendroutine. Voor elke gelegenheid komt een parfum van pas. Maar een parfum aanbrengen is niet zo simpel als het lijkt. Er zijn namelijk allemaal technieken en manieren voor het beste resultaat. Dit zijn ze.

Niet wrijven

Een techniek die veel mensen al kennen, maar toch nog even benoemd moet worden, is dat je parfum niet in je huid moet wrijven. Wanneer jij je parfum aanbrengt op je polsen kun je deze het beste gewoon laten opdrogen zonder er iets mee te doen. Hierdoor absorbeert het op de juiste manier in je huid.

Vaseline

Een andere truc om je parfum langer te laten ruiken, is door Vaseline te smeren op de plekken waar jij je parfum aanbrengt. Hierdoor blijft de parfum op de huid liggen, in plaats van dat het geabsorbeerd wordt. Hierdoor kan de zuurgraad niet verminderd worden en behoudt je huid de juiste PH-waarde.

Gehydrateerde huid

Zorg dat je huid goed gehydrateerd is wanneer jij parfum aanbrengt. Een vette huid houdt namelijk meer geur vast dan een droge huid.

Plekken met een dunne huid

Wanneer jij bepaalt op welke plekken jij je parfum sprayt, zorg dan dat je voor plekken kiest met een dunne huid. Het blijft langer zitten op deze plekken door de warmte van de huid. Denk aan plekken zoals je polsen, achter je oren, in je elleboog en in de hals.

Juiste afstand

Je kunt je parfum het beste met een afstand van ongeveer 20 centimeter aanbrengen. Als je het van te dichtbij sprayt, dan kan de geur niet geabsorbeerd worden in de huid. Dit komt doordat je huid de olie dan afzet.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte