7 weetjes en feiten over borstvoeding die je nog niet wist

pexels jonathan borba 3763580


Bron:

Pexels

Hoe borstvoeding geven werkt weten de meeste (aanstaande) moeders wel, maar toch zijn er nog veel dingen te leren over dit mysterieuze verschijnsel van moeder natuur. Wist jij onderstaande zeven dingen bijvoorbeeld al?

Als je begint met borstvoeding geven, ben je waarschijnlijk gefocust op de belangrijkste dingen. Voelt het oké? En drinkt de baby goed? Logisch, want het meest essentiële aan borstvoeding is het voeden van je kind. Maar als je na die eerste kraamweken wat gewend bent (en weer meer tijd hebt) is het toch ook leuk om deze dingen te weten.

Dingen die je nog niet wist over borstvoeding

Borstvoeding blijft een bijzonder fenomeen, wij stonden in ieder geval versteld van deze feitjes.

Bye, Bye, sportschool

Als je borstvoeding geeft verbrand je wel 500 calorieën extra per dag. En die andere vrouwen maar zwoegen in de sportschool, jij doet je work-out gewoon vanuit je luie stoel.

Rechterborst

Bijna twee derde van de vrouwen produceert meer melk met de rechterborst. Dat komt niet omdat je rechtshandig bent, maar misschien wel doordat je (onbewust) je baby vaker rechts aanlegt.

Size doesn’t matter

Hoe groter hoe beter geldt niet voor borstvoeding. Of je nu cup E hebt of cup A, het zegt niets over de hoeveelheid melk die je kunt produceren.

Moedermelk past zich aan

Moedermelk bevat levende cellen die zich aanpassen aan de behoefte van je kind. Heeft je kind extra bescherming nodig in de winter? Dan past je voeding zich aan. Is het een warme zomerdag? Dan wordt je melk vanzelf dunner en wateriger. Dat is nog eens slim.

Natuurlijk medicijn

Borstvoeding is een geweldig natuurlijk medicijn. Niet alleen helpt het de weerstand van je kind verhogen, ook heeft het een ontstekingsremmende werking. Daardoor helpen een paar druppeltjes in het oog bijvoorbeeld tegen ontstoken oogjes.

Je bent wat je eet

Eet jij vanavond nasi, dan smaakt jouw melk daar ook naar. Graag gedaan kiddo. Zo leert je baby aan de borst al verschillende smaken kennen. Wil je meer kans op een makkelijke eter? Varieer dan zelf met je eten tijdens het geven van borstvoeding.

Niet ongesteld

Borstvoeding geven kan er bij sommige vrouwen voor zorgen dat de menstruatie uit blijft. Soms tot wel veertien maanden! Let op: je kan wel zwanger worden als je (nog) niet ongesteld wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte