Wie is Alana Hadid? Alles over haar debuut tijdens CPHFW

NSMBL 1 2023 08 09T085613.558

Saks Potts/James Cochrane

Copenhagen Fashion Week is maandag van start gegaan. In de Deense hoofdstad lanceert het ene na het andere merk hun SS24 collectie. Zo ook Saks Potts, die opende met het modellendebuut van Alana Hadid.

Waar het in New York en Parijs vooral Gigi en Bella zijn die de shows versieren met hun aanwezigheid, is het in Kopenhagen de oudere Alana.

Wie is Alana Hadid?

Alana Hadid is de 40-jarige halfzus van Bella, Gigi en Anwar. Zij delen dezelfde vader, namelijk Mohamed Hadid, maar een andere moeder. Alana is een kind uit het eerste huwelijk van Mohamed, met Mary Butler. Aan dit huwelijk kwam in 1992 een einde.

Alana is niet het enige kind uit dat huwelijk. De 42-jarige Marielle Hadid is haar zus. Die zich minder bezighoudt met modellenwerk, maar meer met het inrichten van huizen. Of om precies te zijn: het inrichten van villa’s en extravagante feestjes.

Alana opent tijdens CPHFW

De lente/zomer 2024 collectie van Saks Potts werd maandag in herfstachtig weer getoond tijdens de eerste dag van Copenhagen Fashion Week. De show opende met een bekend gezicht, namelijk die van Alana Hadid.

Luister aflevering 11 van onze podcast De GroepsApp

Deze maand hebben we ‘t over taboes – omdat die totaal niet nodig zijn en er over alles gesproken kan worden. Vinden wij dan.

Alana Hadid Saks Potts/James Cochrane

Het was meteen het catwalkdebuut van Alana, die hiermee in de voetsporen treedt van haar jongere zusjes. Als we Alana mogen geloven, smaakt het naar meer. ”Core memory made in Denmark with Saks Potts. My first runway! Thank you Barbara and Cathrine. What a way to arrive to Copenhagen, opening for the most amazing brand… in the rain” schrijft ze op Instagram.

Saks Potts SS24

Langs een autoweg met uitzicht op de grijze wateren van Kopenhagen, trotseerde een menigte modefanaten, professionals en influencers het wisselvallige weer voor de langverwachte vierde en laatste show van de dag. Terwijl de regen neerdaalde, schitterden de modellen op de catwalk in zomerse ensembles.

saks potts Saks Potts/James Cochrane

Van minirokjes met pailletten, tot bikinitops gecombineerd met jeans, en bikinibroekjes onder regenjassen – het merk verraste opnieuw met speelse en stijlvolle creativiteit. Saks Potts blijft trouw aan hun kenmerkende elegantie, waarbij ze een nostalgisch gevoel naadloos combineren met vernieuwing.

Saks Potts Saks Potts/James Cochrane

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte