Waarom willen designers zó graag de skinny jeans terugbrengen?

GettyImages 1372852348


Christian Vierig/Getty Images

We zitten nog volop in het seizoen van de Fashion Weeks. Met Milaan Fashion Week achter de rug hebben we al veel mooie designs gezien – maar is het iemand opgevallen hoeveel skinny jeans we voorbij hebben zien komen? Designers doen een krampachtige poging om deze strakke broek terug te brengen onder de vrouw, maar waarom zouden we de meest oncomfortabele broek ooit opnieuw aanschaffen als we ook voor een pantalon of cargopants kunnen kiezen?

Fashion above function?

Skinny jeans niet zo geliefd in de modewereld

Naast de ‘heroin chic’ trend uit 2022 maakt ook de skinny jeans als controversiële trend zijn comeback. Niet echt bepaald geliefd bij velen, want de skinny jeans die wij kennen uit de jaren 2000 was niet bepaald comfortabel. De comeback van deze oncomfortabele broek begon al op te komen in 2022, toen de Y2K trend groter dan ooit was. Low-rise skinny jeans: voor veel vrouwen klinkt het als de ultieme marteling wanneer het gaat over kledingstukken.

Prada neemt het voortouw

Milaan Fashion Week was er weer één voor in de boeken, maar Prada heeft voor nu even zijn eigen hoofdstuk gekregen. De slim fit broeken waren niet weg te slaan van de catwalk, wat opnieuw een gesprek aanwakkerde. Al jaren staat Prada beken om de ugly chic kledingstukken. In eerste instantie laten ze je huiveren en denken ‘daar zou ik nou niet dood in gevonden willen worden’, maar na langere tijd naar een kledingstuk te hebben gekeken, kun je al snel denken ‘oh nee, laat maar, ik had het mis.’ Dit is de identiteit van Prada en daar passen skinny jeans met het huidige beeld zeker bij. Modellen liepen over de catwalk in broeken die aan het lichaam plakten.

skinny jean prada show milan fashion weekFoto: ANP

Maken skinny jeans werkelijk een comeback?

Of we skinny jeans werkelijk veel terug gaan zien in het straatbeeld, is nog maar de vraag. Als het aan veel vrouwen ligt, laten we ons niet leiden door Prada en houden we het lekker bij de comfortabelere broeken. Wel merken we in de modewereld nu al dat wat minder wijde broeken steeds meer te zien zijn. Komt de skinny jeans zoals we die van de jaren 2000 kennen terug? Waarschijnlijk niet op dit moment. Wel is er zeker een grote mogelijkheid dat de broeken dit jaar strakker worden, maar het blijft natuurlijk nog steeds een persoonlijke voorkeur. Wil je een skinny jeans rocken? Ga ervoor.

Skinny jeans: maakt deze oncomfortabele broek zijn comeback in 2023?

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte