Victoria’s Secret beschuldigd van kopiëren Savage X Fenty show

Victorias Secret opnieuw onder vuur door imitatie Rihannas Fenty x Savage show

Victoria’s Secret

Victoria’s Secret krijgt opnieuw de wind van voren. Het lingeriemerk kondigde een nieuwe ‘iconische’ modeshow aan die in september plaats vindt, maar blijkt in het introductiefilmpje al heel wat te hebben misdaan.

Uh oh…

De rebranding van Victoria’s Secret

Het is niet de eerste keer dat lingeriemerk Victoria’s Secret onder vuur ligt. Het is inmiddels vier jaar geleden dat het merk stopte met hun jaarlijkse lingerieshow die al sinds 1995 op tv te zien was. Dit gebeurde niet zomaar. Na enorm veel ophef en kritiek kwam het merk (eindelijk) tot het besef dat het toch echt niet divers en inclusief was en een enorm onrealistisch beeld van het vrouwenlichaam schetste.

Hierna kwam nog meer choquerend nieuws aan het licht. Zo zou er sprake zijn van pesterijen, vrouwonvriendelijk gedrag en seksueel wangedrag op de werkvloer bij het bedrijf. Verder kwam het bedrijf met nog veel meer negativiteit in de media en vonden we het eigenlijk ook prima dat het merk wat meer naar de achtergrond wegebde.

Een ‘nieuwe’ show

Tot eerder deze zomer, toen het merk aankondigde opnieuw een Victoria’s Secret show te geven, maar dan in een ander jasje: Victoria’s Secret The Tour ’23 (waar an sich al heel wat kritiek op kwam). Dit keer zal het namelijk geen show zijn, maar een korte film. “Met de creatieve vrijheid om een ​​geheel eigen collectie te conceptualiseren, produceren en ensceneren, zullen de dynamische artistieke krachten uit de mode-, film-, design-, muziek- en visuele velden samenkomen om hun werk te presenteren dat draait om de waardering en schoonheid van vrouwelijkheid”, laat het merk erover weten. Een samenkomst van authentieke creaties dus. Of toch niet?

Overeenkomsten met show van Savage X Fenty

Victoria’s Secret bevindt zich momenteel namelijk opnieuw in het oog van de storm op het internet vanwege de introductievideo van de show die ze vorige maand online zette. In de video is namelijk wordt namelijk een sneak preview getoond van het decor van de show dat wel héél erg lijkt op het decor van Rihanna’s Savage X Fenty show uit 2019. Rihanna vulde met háár lingeriemerk een belangrijk gat in de markt door lingerie aan te bieden voor alle soorten lichaamstypes, genders en individuen. Precies wat Victoria’s Secret al die tijd niet lukte, dus.Toch lijkt het dat het merk wel degelijk geïnspireerd is door Rihanna. Niet alleen het kleurgebruik, maar ook de cinematografie en de herkenbare bogenstellage waar modellen in staan zijn bijna identiek aan die van Savage X Fenty.

De concurrent als inspiratie

Op social media zorgen de overeenkomsten momenteel voor de nodige opschudding, vooral omdat Victoria’s Secret en Savage X Fenty rechtstreekse concurrenten zijn, van vergelijkbare producten in een vergelijkbare prijsklasse.

Op 26 september zal de nieuwe Victoria’s Secret show beschikbaar zijn op Amazone Prime. Ook opvallend, aangezien dit ook al járen door Savage X Fenty op diezelfde streamingsdienst wordt gedeeld.

Spot de gelijkenissen hier zelf:

Savage x Fenty:

Victoria’s Secret:

 

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte