Normale kleding wint terrein in de mode-industrie

Normale kleding wordt de trend van het moment

ANP

Buiten dat de mode-industrie bestaat uit veel glitter, glamour, creativiteit en inspiratie, hangt het ook aan elkaar van hard werken, commercie en statistieken. Door het analyseren van dat laatste kwamen we erachter wat de massa volgend seizoen wilt dragen – en dat zijn niet de meest opvallende stukken.

Meten is weten, zeggen we dan maar.

Statistieken voorspellen de modetrends

Er is iets bijzonders aan de hand in de mode-industrie. De modemaand hebben we inmiddels al een aantal weken achter ons gelaten en zoals we dat elk seizoen doen, zijn we weer uitgebreid aan het analyseren geslagen. Nieuwe snits, trends, kleuren, details: alle overeenkomsten en nieuwigheden worden doorgenomen.

Hiermee zijn we niet de enigen. Menig modeliefhebber houdt de ontwikkelingen nauw in de gaten en laat de merken vaak via social media en platforms van influencers weten wat ze van de collectie vinden. Uit een combinatie van deze reacties van het online publiek en de recensies van de modepers kunnen analisten dan weer veel interessante informatie halen en dit seizoen kwam daar iets onverwachts uit.

Doe maar normaal?

Uit de reacties op de shows bij Paris Fashion Week is een opvallende lijn te spotten. Waar vaak de meest technologische hoogstandjes, extravagante ontwerpen en opvallende kleuren positief worden ontvangen, was dat nu anders.

Juist de merken die tijdens de afgelopen Fashion Month normale en meer draagbare kleding presenteerden, kregen bijzonder veel positieve reacties in verhouding tot de draagbare collecties van voorgaande seizoenen. Hierbij gaat het niet over een paar procentjes, maar om wel 36%. Een flinke stijging dus, met flink wat betekenis. Wat we hieruit kunnen opmaken? Nou, vrij simpel. Dit zal (zo goed als zeker) betekenen dat de mode richting de volgende zomer voor een groot deel zal bestaan uit casual, draagbare items.

Al helemaal enthousiast? Dan konden wij natuurlijk niet anders dan een aantal normale, maar prachtige normale items voor je te verzamelen die je nu al kunt dragen. Dit zijn onze favorieten:

1. T-shirt van organisch katoen

Reuze bijzonder? Nee. Maar, overal mee te combineren en mooi van normaalheid? Dat zeker.

Eenvoudig t-shirt van Marc O'Polo Marc O’Polo

€39,95 van Marc O’Polo.

2. Trui met kraagje

Een zachte, warme trui kan in de winter natuurlijk niet missen en met een polokraagje en de subtiele ballonmouwen geeft het een relaxte en casual look.

Simpele trui van Garcia Jeans Centre

€69,99 van Garcia via Jeans Centre.

3. Jeans met relaxed fit

Een hoge taille en rechte pijp en daarmee precies de hoeveelheid eenvoud en tijdloosheid die we willen.

Normale jeans van Gant Gant

€39,95 van Marc O’Polo.

4. Blazer met ballonmouwen

Een blazer is een must have voor in ieders kast. Waar deze afgelopen jaren op mochten vallen in de felste kleuren, mogen ze nu juist stralen in hun eenvoud.

Eenvoudige blazer van Modstrom Modström via De Bijenkorf

€39,95 van Marc O’Polo.

5. Oversized gebreide jurk

Typisch gevalletje “jurk om in te wonen”, want deze comfy knit wil je gedurende de koude dagen elke dag aan.

Gebreide jurk van Na-kd Na-kd

€39,95 van Marc O’Polo.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte