In deze stijl wil je de mannen in je leven kleden deze winter

Deze kleding wil je de manenn in je leven aanmeten

ANP

Misschien is het herkenbaar: je vriend, een vriend, vader of ander man-figuur in je omgeving doet wel zijn best om verzorgd voor de dag te komen, maar heeft wat afslagen gemist op het gebied van mode en stijl. Gelukkig kun je hem (op een subtiele manier) heus een handje helpen.

Een beetje “Girlfriend-effect” is voor niemand vervelend.

Hier maak je de mannen in je leven (en ook vooral jezelf) blij mee

Hoe je het ook wendt of keert: het blijft lastig om aan te geven dat je iemands kledingstijl niet helemaal je-van-het vindt. Helemáál als het hierbij gaat om iemand waarmee je een relatie hebt. Is dat bij jou het geval? Dan hebben we goed nieuws voor je, want met ongelofelijk veel verjaardagen, de Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht, is het cadeauseizoen al weer begonnen. Laat dat nou precies het moment zijn waarop je wat kleine beetjes verkapt stijladvies mee kunt geven, in de vorm van een cadeautje.

1. Knuffelbaar

Een warme teddy jas met een hoog aaibaarheidsgehalte staat elke man goed en is daarbij ook gemakkelijk te combineren voor allerlei gelegenheden.

Teddy jas van Shiwi Shiwi

Oversized teddy jacket, €79,99 van Shiwi.

2. Geen druppel te veel

Jammer, maar helaas, in Nederland regent het nu eenmaal het grootste deel van de tijd in het najaar. Een waterdichte jas, die er ook nog eens goed uitziet is daarom een van de meest essentiële items voor iedereen.

Waterafstotende regenjas van Mango Mango

Waterafstotende regenjas, €129,99 van Mango.

3. Schipper mag ik overvaren?

De schipperstrui – ook wel, een trui met rits bij de nek – is hot en kan eigenlijk in niemands garderobe missen.

Schipperstrui van Marc O'Polo Marc O’Polo

Schipperstrui, €149,95 van Marc O’Polo.

4. Vette collab

Wanneer twee sterke merken als Filling Pieces en Bacardi de handen ineen slaan kun je natuurlijk niets anders verwachten dan een vette collectie. Deze oversized hoodie is dan ook niet alleen bedoeld voor in de kast van je vriend, maar ook zeker in die van jouzelf.

Hoodie van Filling Pieces x Bacardi Filling Pieces

Vintage black hoodie, €180 van Filling Pieces x Bacardi.

5. Gezocht en berucht

The Frankie Shop is misschien wel een van onze favoriete merken van het moment. Ook voor mannen barst het bij hen inmiddels van de stijlvolle snits en mooie materialen. Enne, wist je al dat de streep weer helemaal terug komt?

Streepjes shirt van The Frankie Shop De Bijenkorf

Longsleeve met streepprint, €120 van The Frankie Shop.

6. Streepje voor streepje

In de winter mogen de lichte spijkerbroeken en dunne pantalons worden vervangen voor een wat warmere variant. Zo is een corduroy broek in een rechte fit net voor op kantoor, maar kan het ook juist heel edgy gedragen worden op een vrije dag.

Coduroy broek van Esprit Esprit

Corduroy broek, €79,99 van Esprit.

7. Recht naar beneden

Jeansmode verandert vaak in een rap tempo en is voor de een wat beter bij te houden dan de ander. Momenteel zijn de skinny jeans totaal not done en is een straight fit (helemaal van een duurzaam merk als Armedangels) dus een heel slim cadeau.

Armedangels jeans Armedangels

Straight fit denim, €129,90 ARMEDANGELS.

8. Van onderen

Niets onaantrekkelijker dan een versleten, grauwe, onderbroek met loshangende elastiek. Een mooie, comfortabele onderbroek is dan misschien niet het meest originele cadeau, maar komt wel bij iedereen van pas.

Boxershort van Hanro De Bijenkorf

Boxershort van gemerceriseerd katoen, €55 van Hanro.

9. Warme knuistjes

Als je ons vraagt wat onze beste investeringen ooit zijn, dan staan UGG handschoenen zeker ergens bovenaan in deze lijst. Is wat waard, die warme handen.

UGG's handschoenen De Bijenkorf

Handschoenen van leer met logo en touchscreen functie, €114,95 van UGG.

10. Knappe stappers

Uit onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de vrouwen als eerst naar de schoenen van een man kijkt als ze hem voor het eerst zien. Extra belangrijk om te shinen vanaf de grond dus. De Adidas Campus is momenteel een van onze meest favorieten.

Adidas campus sneakers JD

Campus 00s sneakers, €109,99 Adidas.

11. Ook voor mannen

De UGGS zijn inmiddels weer he-le-maal terug en dit keer ook voor mannen. Vinden we stiekem best heel leuk – en geloof ons maar – zijn voetjes ook.

UGG mini voor mannen Little Green Bag

Classic ultra mini, €169,95 UGG.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte