Geen goud en zilver combineren? Gooi die moderegel overboord!

Deze oeroude moderegel mag dit seizoen overboord gegooid worden

ANP

In de altijd veranderende wereld van mode, waar trends voortdurend komen en gaan, zijn er eeuwenoude regels die ooit als absoluut “golden” beschouwd werden. Gelukkig is hier een verschuiving gaande en vervagen deze zogenaamde modegeboden. Déze oeroude moderegel mogen we dit seizoen lekker vergeten.

Van no-go naar go-to trend

Een van de meest klassieke no go’s tussen de ongeschreven regels in het modehandboek, is het combineren van gouden en zilveren sieraden. Het idee was dat deze metalen elkaar zouden ‘concurreren’ en dat een harmonieuze look onmogelijk was. Maar, get ready voor een nieuwe trendrevolutie, want zoals met veel moderegels, veranderen de tijden en verschuift de esthetiek. Dit seizoen is het combineren van goud en zilver niet langer een faux pas – het laat nu juist zien dat je helemaal op de hoogte bent van de laatste trends.

Hoe draag je goud en zilver samen?

Het combineren van goud en zilver kan een gedurfde stap lijken, maar met de juiste aanpak creëer je juist een prachtige en samenhangende look. Bijvoorbeeld op deze manieren:

1. Speel met lagen

Begin met het dragen van fijnere stukken zoals dunne zilveren en gouden kettingen die subtiel in elkaar verweven zijn. Deze lagen zorgen voor een verfijnde en toch edgy uitstraling.

2. Mix textuur en stijlen

Combineer verschillende texturen en stijlen binnen dezelfde metalen. Een ruwe, zilveren armband kan prachtig samengaan met een delicate, gouden ring. Het draait allemaal om het creëren van contrast.

3. Focus op statementstukken

Laat één sieraad de hoofdrol spelen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende gouden halsketting en voeg subtiel zilveren accessoires toe.

4. Horloges als brug

Horloges kunnen dienen als de perfecte brug tussen goud en zilver. Kies voor een horloge met een bi-metaalontwerp en laat het fungeren als het verbindende element.

5. Twee-in-een

De makkelijkste manier om goud en zilver samen te dragen, is door sieraden te kopen waar beide materialen of kleuren in voorkomen. Zo zet je de basis, waarna je beide kleuren op andere plekken in je outfit kunt benadrukken. Inspiratie nodig? Dit zijn een aantal van onze favorieten:

De mooiste sieraden met goud en zilver gecombineerd nsmbl Gecombineerde schakelarmband, van BY1OAK. Maxi-oorbellen met golvend reliëf, van Mango. Horloge met zilver en goud, van Michael Kors. Vergulde schakelketting, van Ti Sento – Milano. Enkelbandje met bedels, van Na-kd.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte