Dit zijn de populairste reisbestemmingen van 2024

280593876 1

Booking

Terwijl wij ons klaarmaakten voor een knallende jaarafsluiting, wreef Airbnb alvast over haar glazen bol voor de reistrends van 2024. Op basis van gebruikersdata heeft Airbnb een voorspelling gedaan van de populairste en nieuwe trendy vakantiebestemmingen 2024.

Blijvende populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Zandvoort, dat ook in 2024 kan rekenen op een toestroom van Formule 1-fanaten. Ook de Oostenrijkse bergen zijn in het komende jaar weer immens populair in de winter- en zomermaanden. Opvallend is de snelgroeiende populariteit van Schiermonnikoog, terwijl Amsterdam wegvalt uit de top vijf populairste Nederlandse vakantiebestemmingen. Wereldwijd lijken avonturiers de mooiste uithoeken te ontdekken met Japan als absolute ‘must visit’ voor velen. Wij zetten alle binnenlandse en buitenlandse favorieten op een rij.

Populairste Nederlandse bestemmingen

De onrust in de wereld voor de voorbije jaren heeft ertoe geleid dat we vaker dicht bij huis op vakantie willen. Ook in 2024 zet deze trend door volgens data en onderzoek van Airbnb. Opvallend is dat we daarbij steeds meer naar stedentrips kijken, waar we in de afgelopen jaren juist meer de natuur opzochten.

De populairste Nederlandse bestemmingen in 2024 volgens Airbnb:

Zandvoort
Eindhoven
Schiermonnikoog
Biddinghuizen
Nijmegen
Breda
Maastricht
‘s-Hertogenbosch
Tilburg
Amsterdam
Utrecht
Vijlen

Populaire Europese bestemmingen

Airbnb voorspelt daarnaast dat in 2024 ook de traditionele vakantielanden weer erg populair zijn onder Nederlandse reizigers. Tussen die bestemmingen zijn de bekende steden of badplaatsen te vinden, maar we zien ook minder voor de hand liggende dorpen of steden die ontdekt gaan worden in 2024. Daarbij zijn veel van deze populaire bestemmingen gemakkelijk te bereiken met de (elektrische) auto en trein.

Populaire bestemmingen die in 2024 Nederlanders zullen verrassen, maar ook een vertrouwd gevoel geven:

Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Sölden an der Straß, Oberösterreich, Oostenrijk
Düsseldorf, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
Westendorf, Tirol, Oostenrijk
Reims, Grand Est, Frankrijk
Kaltenbach, Zillertal, Tirol, Oostenrijk
Livigno, Lombardije, Italië
Breuil-Cervinia, Valle d’Aosta, Italië
Albufeira, Faro, Portugal
Serfaus, Tirol, Oostenrijk
Lille, Hauts-de-France, Frankrijk
Sëlva, Trentino-Zuid-Tirol, Italië

 

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte