Dit zijn dé 6 modetrends van zomer 2023

Mode Pagina subbanners 2

De zomer is inmiddels in full swing. Dat betekent dat we al helemaal gewend zijn aan de modetrends van nu. Of toch niet? Want er zijn nieuwe trends op komst – en ook zijn er een paar microtrends gaande. Wij praten je bij over de trends du moment. 

Het zijn er namelijk nogal wat.

Dit worden dé 6 modetrends van zomer 2023

Van suikerspin roze tot glittertassen: dit zijn de zomertrends van 2023.

Low-rise waist

Waar we jarenlang konden verschuilen achter het comfort van de hoge taille, is daar ineens een verandering in gekomen. High waist is niet langer modieus. We zien low-rise waist jeans, rokken en shorts in populariteit toenemen – alsof we weer helemaal terug in de ’90’s zijn.

Doorzichtig

Sheer is een van de grootste trend van dit jaar. Huid mag weer gezien worden: of het nu bloot is of onder een doorzichtige stof. Van overlappende jurken tot meer gewaagde lingerie-onthullende stukken, het is een super sexy manier om laagjes te creëren met doorschijnende stoffen.

Feestelijke tassen

We voegen graag een touch of glitter toe in vorm van een tas, deze zomer. Of het nu goud, zilver of kleur is: zolang de tas maar schittert is het goed. Leuk voor naar festival, maar ook om je dagelijkse looks mee te versieren.

Bodoir

En net als glitter, is a touch of sex ook populair deze zomer. Kanten radjes, satijnen banjes en ligerie-like item zijn meer dan welkom in onze looks.

Suikerspin roze

Zachtroze is, samen met kobaltblauw, de kleur van deze zomer. Of je het nu van top tot teen over je hele look verspreidt of investeert in een paar accessoires: zolang het suikerzoet is, is het goed. Kijk maar naar de prachtige Barbie Ferreira in een jurk van Acne Studios.

Ombre

Er was een zeer specifieke, romantische kleurentrend die de lente/zomer shows domineerde: denk aan ombre, maar dan met de zwoele kleuren van de zonsondergang.

Dit zijn dé 6 microtrends van zomer 2023

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte