Dit zijn de 6 films die iedere modeliefhebber gezien wil hebben

beste modefilms

The Movie Database

Wie kan er nu niet genieten van een cozy movienight met vriendinnen. Wij in ieder geval wel, al helemaal als er een film wordt gekeken die over mode gaat. Daarom delen wij vandaag de meeste iconische modefilms die je gezien moet hebben: van klassiekers tot films die je misschien nog niet kent.

Na het zien van deze films heb je weer bergen inspiratie.

De beste modefilms

Er zijn allerlei soorten modefilms, denk aan documentaires, comedy’s en romantische films. Modefilms geven niet alleen een inkijkje in de modewereld, maar laten ook zien hoeveel werk erin schuilgaat. Wij zetten de zes beste modefilms voor je op een rijtje:

Coco before Chanel

Deze film kwam uit in 2009 en gaat over hoofdpersonage Gabriële Chanel, ook wel bekend als Coco. De film focust zich op de Coco’s ontwerpcarrière: van het stroeve begin tot het succesvolle einde.

The Devil Wears Prada

Dit is misschien wel één van de meest succesvolle modefilms aller tijden. De film werd uitgebracht in 2006 en gaat over Andy die een baan neemt bij de redactie van een modeblad. Ze moet erg hard werken en heeft een strenge baas, die het haar niet makkelijk maakt. Ze komt voor moeilijke beslissingen te staan en komt erachter hoe de modewereld soms ook minder leuk kan zijn.

Prêt-à-Porter 

Dit is een wat oudere film, de film komt namelijk uit in 1994. De film gaat over Paris Fashion Week en alle voorbereidingen die hierbij komen kijken. De film focust op verschillende personages uit de modewereld, namelijk ontwerpers, modellen, journalisten en fotograven. Ze laten zien hoe deze mensen zich voorbereiden op het evenement.

The Great Gatsby

Deze film komt uit 2013. Het gaat over het leven van Jay Gatsby, een rijke maar soms rare man. In de film doet hij er alles aan om de liefde van zijn leven, Daisy, terug te winnen. Hij pakt hiervoor groot uit met onder andere evenementen en kleding.

Funny Face

De oudste van het lijstje is deze film uit 1957. Het gaat over Jo Stockten, een boekenwinkel medewerker die erg introvert is. Jo komt op een dag in aanmerking met modefotograag Dick Avery. Ze wordt getransformeerd tot een model en treedt de modwereld binnen. In de modewereld komt ze voor moeilijke beslissingen te staan.

Yves Saint Laurent

Dit is een biografische film uit 2014 die het leven volgt van modeontwerper Yves Saint Laurent. De film volgt zijn carrière van begin tot eind. In deze film krijg je een goed inzicht in de persoonlijkheid van deze ontwerper en alle hoogte en dieptepunten in de haute couture.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte