Dit worden de trends van deze lente, volgens Paris Fashion Week

Gift Guide 2023 NSMBL 7 1

ANP

We staan vlak voor de overgang van winter naar lente. En dat betekent niet alleen dat het weer – en dus ook onze gemoedstoestand – verandert, maar ook onze garderobe. En waar kunnen we beter inspiratie vandaan halen, dan uit de straten van Parijs tijdens Paris Fashion Week? Dit worden de trends van deze lente.

Parijs bruist, en de stijliconen aanwezig laten alvast zien welke mode dit voorjaar in is.

Van korte en puffy bombers tot broderie anglaise: dit gaan we veel zien de komende maanden.

Wijnrood

Het is een kleur die je sneller bij de winter bedenkt, maar ook erg lekker werkt in een voorjaarslook. We hebben het over wijnrode. De diepe kleur is deze week veel te zien in de straten van Parijs. We spotten geheel wijnrode outfits maar ook veel wijnrode accenten. Het heeft de meest basic looks een klassiek randje – wij zijn fan.

3D Broderie anglaise

Als de esthetiek van wijnrood een opposite had, dan was het wel broderie anglaise. Hoewel de twee ook erg goed samengaan in een look. Anyhow, tijdens de modeweek in Parijs spotten we veel stijliconen met een broderie-look. De details zijn opvallend en groot, want het alsnog een stijlvolle en ietwat minimalistische (ja, echt) look geeft.

paris fashion week street style trendsANPparis fashion week street style trends ANPparis fashion week street style trendsANPparis fashion week street style trends ANP

Brede schouders

De brede schouders á la de jaren ’80 komen keihard terug. De afgelopen tijd zagen we de zandloper blazers steeds populairder worden, waardoor de brede schouders ook extra uitvergroot worden. Tijdens Paris Fashion Week bezoekt onder anderen Joan Smalls een show in een maxi-blazer, net als actrice Ashley Park.

See through

We zagen het al op de catwalks tijdens Copenhagen Fashion Week, maar ook in de straten van Parijs is de see through stof populair. En nu de temperaturen stijgen, is het weer ook perfect voor dit dunne en luchtige stofje. Het is tijd om je huid te laten zien.

paris fashion week street style trendsANPparis fashion week street style trendsANPparis fashion week street style trendsANPparis fashion week street style trendsANP

Puffy bomberjacks

Het klassieke bomberjack blijft, maar krijgt er ook een zomers zusje bij. Tijdens Paris Fashion Week spotten we veel kortere en meer puffy bombers op straat – en dit is dan ook een voorbode dat we dit model veel gaan zien.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte