Deze webshops gooien hun prijzen net voor Black Friday omhoog

GettyImages 1370966510

Getty Images

OMG! Volgende week vrijdag is het Black Friday en als je een beetje op ons lijkt heb jij je verlanglijstje al klaargemaakt. Same! Maar er is iets waar we allemaal op moeten letten. Deze webshops gooien nu hun prijzen namelijk nog snel even omhoog.

Het gaat om verschillende bekende namen!

Prijzen omhooggooien voor Black Friday

Voordat december (de maand van de feestdagen) begint, vindt volgende week eerst nog onze favoriete feestdag plaats. Dan hebben we het natuurlijk Black Friday. Op die dag scoren we onze favoriete producten voor leuke prijsjes door flinke kortingen, maar is dat wel echt zo? TikTok gaat op dit moment namelijk compleet los over webshops die net voor Black Friday nog even hun prijzen omhooggooien.

Zo viel het oplettende shoppers op dat bijvoorbeeld webshop NA-KD hun prijzen flink omhooggooien. In deze video is te zien dat prijzen veranderen van €49,95 naar €59,95 en ook de prijzen van andere items gaan omhoog met gemiddeld €5 tot €10. Zo lijkt het alsof je flink wat korting krijgt, terwijl dit dus eigenlijk helemaal niet het geval is. Let dus goed op voordat je koopt.

Andere merken

Vrouwen laten in de reacties weten dat de prijzen van het merk NA-KD ook niet stoppen met stijgen. Zo is een artikel wat eerst €59,95 was nu al €74,95. Maar NA-KD blijkt niet het enige merk te zijn die dit doet. In de reacties onder de TikTok-video over het omhooggooien van prijzen laten andere vrouwen weten bij welke merken dit nog meer gebeurt.

Zo zou ook het merk Zalando zich hier schuldig aan maken. Een vrouw geeft aan dat zij schoenen wilde kopen van €70, maar besloot nog even te wachten tot Black Friday. Dit had niet zoveel zin, want diezelfde sneakers zijn volgens de vrouw op dit moment €110. Zo geweldig zijn die Black Friday kortingen dus eigenlijk helemaal niet. Veel kijkers van de video geven aan dat het sinds dit jaar ook verboden is om zomaar je prijzen omhoog te gooien. Zo schrijven ze: “Huh, maar dit mag eigenlijk volgens de wet toch niet eens?” en “Daar mogen ze officieel een boete voor krijgen. Mag niet van de wet sinds dit jaar.”

Tip van ons: let de komende dagen dus goed op de prijzen van de artikelen die jij wilt scoren!

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte