Deze looks droeg Beyonce bij haar show in Amsterdam

De looks van Beyonce bij Renaissance Tour in Amsterdam

Getty Images

Beyoncé was afgelopen weekend in Amsterdam en pakte groots uit. Ze gaf namelijk niet één, maar zelfs twee concerten in onze hoofdstad. Onze editors waren erbij en bewonderden de spectaculaire show, de professionele moves van Blue Ivy en de prachtige looks van dichtbij.

En de outfits van de tweede avond hebben een speciale, krachtige achterliggende gedachte.

Beyoncé bereikt nieuwe hoogtes met haar Renaissance Tour

De Beyoncé-koorts heeft ons al jaren in zijn greep, maar gisterenavond heeft het een denderend hoogtepunt bereikt. Met haar 15e en 16e show van de Renaissance Tour, die plaatsvond in onze eigen Johan Cruyff ArenA, pakte de Queen B uit met een ongeëvenaard sensationele show, een schitterend podium, een ontelbare hoeveelheid dansers en (uiteraard) wéér een handvol nieuwe designerlooks.

De speciale betekenis achter de looks van het concert

Speciaal voor Juneteenth, de viering van het einde van de slavernij in de Verenigde Staten, kozen Beyoncé en haar stylist Shiona Turini ervoor om enkel Black designers te dragen tijdens haar tweede show in Amsterdam.

Hierover deelde ze op Instagram een post: “In honour of Juneteenth, everything I wore for Renaissance World Tour tonight was created exclusively by Black designers“. Voor velen wordt het gezien als een mooi en krachtig statement, maar toch zijn er anderen die vallen over de onvolledigheid van de credits. Tot op heden heeft Beyoncé, noch haar management, namelijk geen credits vrijgegeven voor de looks van gisterenavond. En dat is jammer, want deze credits zouden opkomende designers een flinke boost kunnen geven.

Zo is het onder andere nog niet duidelijk wie de designer is van de sprankelende rode jurk waarmee ze de legendarische show opende. Met ontelbare kralen, een split tot op haar heup en een zandloperfiguur die doet denken aan de iconische look van Jessica Rabbit, maakte Beyoncé haar entree met het lied ‘Dangerously in Love’.

Barbiecore van haar eigen merk

Wel is inmiddels bekend dat ze met een van de looks een slimme shoutout gaf naar haar eigen merk, Ivy Park. Geheel volgens de Barbiecore trend (en met de nieuwe Barbie film in het vooruitzicht) betrad Queen B het enorme podium in een fluoriscerende roze jurk.

Nauwsluitende bodysuits van Feben en Balmain

Ook droeg ze tijdens de show een op maat gemaakte nauwsluitende bodysuit van Feben. En kon ook Olivier Rousteing van Balmain niet in het lijstje van designers ontbreken. Hij ontwierp een glinsterende zilveren harnas-look die ook als een gegoten om het lichaam van Beyoncé zat.

Opkomende designer met technologisch talent

Een look die de ook zangeres al eerder droeg tijdens haar wereldtour is een creatie van Anrealage, een ontwerper die afgelopen Fashion Week in maart de modewereld verraste met outfits die transformeerden door middel van licht. Beyoncé zou Beyoncé niet zijn als zij er niet als een van de eersten bij was en droeg een creatie van de designer als een van haar vaste looks tijdens haar show.

Wie de andere looks van Queen B heeft mogen verzorgen is nog onduidelijk. Later hierover meer.

Deze looks droeg Beyoncé tijdens haar tweede Renaissance optreden in Amsterdam

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte