De kleuterketting is helemaal in en hier shop je de leukste varianten

De kleuterketting is de nieuwste trend

Instagram @oliviatps

Als jonge meisjes konden wij héle dagen vullen met knutselprojecten. Schilderen, kleien, knippen, vouwen, plakken… én natuurlijk kettingen rijgen. Over dat laatste willen we even kletsen. DDe rommelige kettingen die we in die tijd maakten, vol grote kralen, stenen en onverwachtse elementen, zijn namelijk helemaal on-trend.

Kleuterwerkje of waardevol juweel?

Nostalgische trends maken de blits

Een vleugje jeugdige nostalgie vermengt zich op allerlei vlakken met de hedendaagse mode, en dat levert verrassende trends op. Zo is de kleur roze ineens opnieuw een hot topic door de release van de langverwachte Barbie film en is Mermaidcore (door de live action film van een een van de stijlen die we het meeste terugzien in het straatbeeld.

Momenteel duikt daar een accessoiretrend bij op die we niet aan hadden zien komen: De kralenkettingen die we vroeger zelf maakten. Dit zijn onze favoriete varianten ter inspiratie, wie weet raak je zelf wel weer eens aan de knutsel.

🎙

Luister aflevering 9 van onze podcast!

We bespreken wel een hele vreemde Vlaamse gewoonte.. laat ons weten via Instagram of je weet of dit waar is 😂 Daarnaast hebben we het over VanMoof, het Terrassen festival én varen door de rode zee – ofwel seks tijdens de ongesteldheid.

1. Houten kralen

Een zooitje ongeregeld, of juist reuze stylish verantwoord… Met de zogenaamde kleuterketting is het een kwestie van op de juiste manier combineren.

Kralenketting met bloemenbedel, €10 Cider.

Kleuterketting van cider cider

2. Blijheid aan een touwtje

Niet alleen de vrolijke kleuren kralen, maar ook de nostalgische blije smileys versterken de zomerse factor in elke look.

Ketting met kraaltjes en smileys, €195 Bruna The Label. 

Ketting met kralen van Bruna The Label Bruna The Label

3. Net zoals vroeger

Waar we nu eigenlijk maximaal een paar kleuren in één outfit dragen, was dat vroeger zeker wel anders. Volgens deze trend kunnen we eigenlijk heel veel leren van ons jongere zelf.

Kleurrijke ketting, €25,99 My Jewellery. 

Kleuterketting van My Jewellery My Jewellery

4. Funky & fishy

Net zoals vroeger, kunnen bedels in dierenvorm niet groot genoeg.

Kralenketting met vis-bedel, €64,95 Anna + Nina.

Kralenketting met vis Anna + Nina

5. Koord met hanger

Waar sommige knutselprojecten vroeger uren konden duren, wilden we bij anderen het liefst zo snel mogelijk klaar zijn. Bij het maken van een ketting ging dat dan in de vorm van een koord met hanger.

Koordketting met hart, €12,95 Zara. 

Koord ketting van Zara Zara

6. Verzameld op het strand

Wanneer je een dagje naar het strand was geweest en de mooiste schatten van schelpen had gevonden, kregen ze daarna een upgrade tot zeemeerminnen-juweel.

Ketting met een mix van schelpen en kralen, €49 Stieglitz. 

Ketting van Stieglitz Stieglitz

7. Hartje hartje

Als je nostalgie en liefde aan een ketting zou hangen, denken wij dat dit is hoe het eruit zou zien.

Ketting met harten, €150 Bimba Y Lola.

Bimba Y Lola ketting Bimba Y Lola

8. Vakantieketting

Elke kraal uniek, zoals de kettingen die je vroeger op vakantie maakte. Vrolijk, kleurrijk en speels en daarom ook juíst leuk te combineren met een meer formele outfit.

Waterproof ketting, €49,99 Funky & Fancy. 

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte