De geschiedenis van de ‘revenge dress’ en de beste varianten

Gift Guide 2023 NSMBL 3

ANP | Getty

Vorige week brak Sophie Turner het internet met haar revenge dress. Maar waar komt de term vandaan? Laten we het vandaag eens hebben over het beruchte jurkenfenomeen, dat Lady Di in het leven riep.

Het begon allemaal met een jurk van Prinses Diana die we niet zullen vergeten. Deze bold move groeide later uit tot een wereldwijd fenomeen.

Het verhaal achter de revenge dress

In 1994 maakte Prinses Diana een onvergetelijke indruk. Tijdens een televisie-interview waarin Prins Charles toegaf dat hij sinds 1986 een affaire had met Camilla, stapte Prinses Diana bij het Serpentine gale uit een taxi in een iconische outfit. Deze jurk kreeg na haar dood de bijnaam ‘revenge dress’.

De jurk die Diana droeg was van Christina Stambolian. Het gaat om een zwarte off-shoulder jurk en een diep decolleté. De jurk stond Diana fenomenaal.

Jayne Fincher/Getty Images Jayne Fincher/Getty Images

Revenge dresses aller tijden

Dat Diana’s originele revenge dress de beste is, daar valt niet over te twisten. Toch zijn er de afgelopen jaren genoeg bekende vrouwen geweest die een modieus statement maakten na een liefdesbreuk.

Jennifer Aniston

In oktober 2005 werd Jennifer Aniston gespot in een gouden glinsterende Chanel jurk, kort na haar scheiding van Brad Pitt.

Jennifer Aniston Charles Syke

Jennifer Garner

In februari 2016 zat Jennifer Garner midden in haar scheiding van Ben Affleck. Tijdens de Oscars verscheen ze in haar asymmetrische zwarte gedrapeerde jurk en deze had een flink vleugje Diana over zich.

Jennifer Garner ANP

Gigi Hadid

Toen Gigi Hadid in 2015 uit elkaar ging met Joe Jonas hakte dat er flink in. Niet veel later verscheen ze op de American Music Awards in een gewaagde witte crop top en split-rok, met haar haar in een bob. Nogal een indrukwekkende look.

Fashion model and television personality Gigi Hadid attends the 2015 American Music Awards at the Microsoft Theater at L.A. Live in Los Angeles, California, November 22, 2015. AFP PHOTO / VALERIE MACONVALERIE MACON / AFP AFP PHOTO / VALERIE MACON

Bella Hadid

De zusjes Hadid weten hoe ze wraak nemen. Ook Bella verscheen in een revenge dress op de loper. Dat was in 2016, vlak na de break-up met The Weeknd.

Model Bella Hadid poses during the after party photocall after the Victoria's Secret fashion show Wednesday, Nov. 30, 2016 in Paris. The Victoria's Secret fashion show took place in Paris with performances by Lady Gaga and Bruno Mars. (AP Photo/Thibault Camus) AP Photo/Thibault Camus

Gwyneth Paltrow

Na meer dan tien jaar samen te zijn geweest, gingen Gwyneth Paltrow en muzikant Chris Martin in 2014 uit elkaar. De actrice koos een zwarte bustierjurk van Monique Lhuillier met suggestieve kanten details voor haar eerste officiële verschijning sinds het nieuws bekend werd.

Gwyneth Paltrow attending the Country House premiere in Los Angeles, California. ANP

Anne Hathaway

Tijdens de eerste publieke uiting na de scheiding van haar Italiaanse zakenman Raffaello Follieri, verscheen Anne in deze iconische jurk van Bill Blass.

Anne Hathaway ANP

Nicole Kidman

De scheiding van Nicole Kidman en Tom Cruise was er nogal eentje. Toen alles definitief was, trakteerde Nicole zichzelf op deze korsetjurk.

Nicole Kidman ANP

 

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte