De bootschoen is de meest onverwachte schoenentrend van 2024

NSMBL 1 47

ANP

Trends komen en gaan. En met iedere trend, komt er ook weer een nieuw stijlicoon die het gezicht van de trend wordt. Denk aan de Olsens bij quiet luxury en Sofia Richie bij de clean girl aestehtic. Dit keer is het niemand minder dan Roelien Grootheze uit Gooische Vrouwen. Deze zomer inspireert zij iedereen om bootschoenen te dragen.

Nu de zomer langzaam in zicht is, worden winterse schoenentrends ingewisseld voor zomerse interpretaties. Dit jaar houdt dat in dat loafers plaatsmaken voor bootschoenen. En als dat ons aan iemand doet denken, dan is het wel Roelien.

De bootschoen is de schoenentrend van deze zomer

Waar we de bootschoen eerder nog associeerden met kale mannen met boten, wordt de schoen nu een ware trend. Niet alleen bij mannen, maar vooral ook bij dames. Geen vragen meer als ‘Heb jij moeilijke voeten?” (ik kijk naar jou, Cheryl Morero), maar eerder vragen als ‘waar zijn die bootschoenen van?’

Speaking of, de meest uiteenlopende merken hebben het schoenmodel in hun armen gesloten. Het begon allemaal met de Miu Miu’s lente/zomer show, die de bootschoenen als haute couture symbool heeft neergezet. Nu loopt de trend door tot in de high-street winkels.

Miu Miu SS24 ANP

Timberland verkoopt het meest iconische exemplaar, maar ook grote ketens als MANGO en ASOS. Dan spreken we dus echt van een trend. Misschien moet je er even aan wennen, maar bereid je voor op meer van deze elitaire stappers in het straatbeeld.

Mocht je fan zijn van de look, dan hebben we hier de mooiste exemplaren voor je.

Timberland Bootschoen

Als je het hebt over klassiekers, dan hoort de Timberland bootschoen daar absoluut bij. Samen met de gele boot (die ook een comeback maakt), is het de meest iconische schoen van het merk.

Timberland classic bootschoenen voor dames – €150

Bootschoenen trend dames Timberland

Als je de gewone bootschoen wat te plat vindt, dan heeft Timberland ook nog een fijn model met plateauzool voor je. Staat iets minder ‘gezond’.

Stone Street Premium Bootschoen voor dames – €200

Bootschoenen trend dames (1) Timberland

MANGO

MANGO gaat als eerste high-street modemerk mee met de, toch wel gevreesde, trend. Je shopt er leren bootschoenen voor een kleine honderd euries.

MANGO Leren bootschoenen – €99

Bootschoenen trend dames (2) MANGO

ASOS Design bootschoen

Wil je instappen met een neutrale kleur en een vriendelijke prijs? Dan heeft ASOS deze fijne (letterlijk) instappers voor je.

ASOS Design leren bootschoenen – €59

Bootschoenen trend dames (3) Asos

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte