Copenhagen Fashion Week heeft gesproken: dit zijn de trends

Gift Guide 2023 NSMBL 25

James Cochrane

Met New York Fashion Week voor de deur staat modemaand op het punt om officieel te beginnen. Maar we weten allemaal dat Copenhagen Fashion Week eigenlijk de officieuze aftrap is. De modeweek in Denemarken zit er alweer op en dit zijn de trends die duidelijk naar voren kwamen.

Mark our words: deze trends ga je veel voorbij zien komen. Voor de Nederlandse mode zijn Deense merken namelijk van grote invloed.

De it-girl trends volgens Copenhagen Fashion Week

De meeste it-girls, die ook in Nederland geadoreerd worden, hebben Kopenhagen als thuisbasis. Ook is de Deense hoofdstad het front van it-girl merken als GANNI, ROTATE en Stine Goya – die afgelopen week hun nieuwste creaties toonden. In de collecties spotten we een aantal terugkerende trends:

See through broeken

Een trend die wij linea recta naar onze festivallooks kopiëren, is de see through broek. Bij merken als Munthe, Gestuz en ROTATE spotten we lange broeken (en soms ook rokken) van prachtig kant. Een oversized shirt erover en jij bent klaar voor Lowlands 2024.

Mega tassen

De tiny baguette bags moeten plaatsmaken voor grotere exemplaren. En als we groot zeggen, bedoelen we ook echt GROOT. Spullen proppen in een klein tasje is een struggle die we in 2023 laten – als het aan Saks Potts, Remain en Munthe ligt.

Mega sjaals

Niet alleen de tassen worden mega, de sjaals doen ook mee met de macrotrend. Ons hoor je niet klagen. We zien namelijk de mooiste exemplaren bij Lovechild1979 en Mark Kenley Domino Tan.

CPHFWLovechild1979James CochraneCPHFWMark Kenley Domino TanJames CochraneCPHFWLovechild1979James CochraneCPHFWLovechild1979James CochraneCPHFWMark Kenley Domino TanJames CochraneCPHFWLovechild1979James Cochrane

Corpcore

Eruit zien alsof je naar een belangrijke boadmeeting gaat, is hipper dan ooit. We zagen het eerder dit jaar al bij de show van BOSS, maar nu bevestigt CPHFW de trend bij de shows van

CPHFWMark Kenley Domino TanJames CochraneCPHFWBaum und PferdgartenJames CochraneCPHFWForzaJames CochraneCPHFWLovechild1979James CochraneCPHFWMark Kenley Domino TanJames CochraneCPHFWBaum und PferdgartenJames CochraneCPHFWForzaJames CochraneCPHFWLovechild1979James Cochrane

Puffy rokken

De trendvoorspellers op TikTok hadden gelijk: puffy rokken worden trending in 2024. Het liefst zo poofy en zo kort mogelijk, voor een heerlijk speels effect.

The GarmentThe GarmentJames CochraneNicklas SkovgaardNicklas SkovgaardJames CochraneThe GarmentThe GarmentJames CochraneThe GarmentThe GarmentJames CochraneNicklas SkovgaardNicklas SkovgaardJames CochraneThe GarmentThe GarmentJames Cochrane

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte