Bij deze (Instagram)merken koop je de mooiste upcycled blazers

ANP 480341699

ANP

Dat vintage shoppen allang niet meer muf en duf is, weten we allemaal. Maar wist je ook al dat je niet meer de kringloop in hoeft om de perfecte vintage juweeltjes te vinden? Ondanks dat het speuren ontzettend leuk is, zijn er op Instagram een aantal mensen die precies weten hoe ze vintage parels onder handen moeten nemen en omtoveren in een statement piece.

Als je dan toch gaat investeren in een blazer, doe het dan bij een van deze online merken. Zo shop je een oude parel van een mooi merk met een moderne twist. Gegarandeerd dat iedereen je gaat vragen waar je blazer van is. Wist je trouwens dat grijze panty’s de trend worden van dit seizoen? We tippen hoe je ze draagt.

Deze drie merken verkopen de mooiste remade vintage blazers

Voor een designer blazer van wol betaal je al snel een paar honderd euro. Niet goedkoop, maar een jasje van kwaliteit gaat lang mee. Dus die #girlmath‘en we gewoon tot ‘ie ineens betaalbaar klinkt. Maar om het nog aantrekkelijker te maken, speuren we regelmatig naar vintage vondsten. Plekken als de lokale kringloop en de IJhallen zijn hier perfect voor.

Toch zien we de mooiste tweedehands blazers online, bij merken en Instagram-shops die remade versies van oude klassiekers verkopen. Een echte eyecatcher koop je bij deze drie merken:

LOYS.LAUNDRY

LOYS.LAUNDRY was een van de eerste merken die begon met het upcyclen van vintage blazers. LOYS.LAUNDRY is ontstaan uit een obsessie voor pakken en een fascinatie voor de verhalen die tweedehands kledingstukken vroeger hebben geleefd. Founder Cedrique Loyson weet met haar visie de parels uit het verleden een indrukwekkend modern design te geven – opvallend en veelzijdig tegelijk.

Good to know: wil jij een blazer uit jouw kast laten omtoveren? Je kunt een afspraak maken bij LOYS.LAUNDRY om dit te laten doen.

Atelier Majé Majé

Met Atelier Majé Majé blaast founder Maartje Verreit nieuw leven in oude vondsten. En dat zijn niet zomaar vondsten, want tijdens de verschillende drops komen er blazers van merken als Gucci en Yves Saint Laurent voorbij. Deze zijn door Maartje met de hand omgevormd tot items die veel hoofden laten draaien op straat. Houd de Instagram goed in de gaten, want de collecties worden in drops aangeboden in de Stories.

1/OFF Paris

Laat je niet misleiden door de naam, want 1/OFF Paris is een van Nederlands’ meest grote upcycle merken. Het groeide uit tot een internationaal modebegrip dat inmiddels veel meer dan blazers verkoopt. Maar toch: als je op zoek bent naar een toffe blazer, neem hier dan zeker een kijkje.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte