Bij deze fijne merken koop jij de mooiste duurzame mode

streetstyle e1697554346214

REX by Shutterstock / ANP

De gedachte dat duurzame kleding niet in de mode is, is verleden tijd. Tegenwoordig zijn er genoeg merken die stijlvolle én duurzame mode op de markt brengen. Toch blijft het voor velen lastig om te ontdekken welk kledingmerk zich nou écht inzet voor een betere wereld.

Om je een handje te helpen hebben wij een aantal te gekke modemerken op een rijtje gezet, die ook nog eens stilstaan bij een duurzaam en eerlijk productieproces.

Bij deze merken koop je de mooiste duurzame mode

Hi, verantwoorde garderobe!

Joline Jolink

Door de weloverwogen keuzes van Joline Jolink kan je erop vertrouwen dat alle items verantwoordelijk zijn ontworpen en gemaakt. Een groot deel van de collectie wordt gemaakt met restpartijen van oude stoffen. Hier wordt een ontwerp omheen gemaakt, waardoor luxe stoffen van de vernietiging worden gered.

Kings of Indigo

Dit Nederlandse merk is niet alleen duurzaam, maar verkoopt ook nog eens de mooiste items. Maar liefst 99 procent van de collectie is gemaakt van sustainable materialen en de jeans zijn 100 procent vegan. Kings of Indigo is een betaalbaar merk waar jij de tijdloze kleding koopt die jaren meegaat.

Girlfriend Collective

Ook veel sportmerken houden zich steeds meer bezig met de productie van duurzame stukken. Zo maken zij de mooiste pufferjassen van gerecycled plastic. Ook wordt de collectie in een fabriek gemaakt die ethisch verantwoord is. De stoffen zijn duurzaam, maar alsnog fijn om in te sporten. Een win-win situatie dus.

Maeden

Naast modemerken, zijn er ook genoeg merken met duurzame accessoires. Als je op zoek bent naar een mooie tas, ben je bij Maeden aan het juiste adres. De collecties worden samengesteld door Nederlandse creatievelingen met allemaal een andere achtergrond. In samenwerking met onder andere mode-icoon David Laport is de eerste collectie ontworpen.

Leuk detail: aan elke tas is minstens 8000 uur gewerkt. Dit komt omdat de ontwerpers geen tijdslimiet hebben, zodat zij alle tijd hebben voor het creatieve proces. Elke tas bevat ook een code, waardoor je precies kan zien welke reis het heeft gemaakt. En geloof ons, de tassen zijn elke cent waard.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte