ballerina’s zijn de schoenenen van het najaar

NSMBL 1 2023 10 06T151032.974

ANP

Tijdens elke Fashion Week waren ze te zien: de ballerina’s. Hoewel de één ze jaren geleden al had afgeschreven, kan de ander niet wachten om een nieuw paar MiuMiu ballerina’s aan te schaffen. We kunnen wel spreken van een opkomende trend, die nog lang niet van plan is om weg te gaan.

Het fijne is dat je met de schoen veel kanten op kan, want de klassieke instapper is er in vele varianten. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

De klassieke ballerina

De comfortabele schoen is er in verschillende stijlen, toch zag je de klassieke ballerina veel terug bij in de straten tijdens Fashion Week. Je combineert de instapper op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld onder een jurk of rok. Als je voor een stoerdere look gaat, kan je ze ook onder een broek dragen. Perfect als je er charmant uit wil zien, maar ook veel moet lopen op een dag.

🎙️

Luister de nieuwe aflevering van ‘De GroepsApp’

Onze eigen Sophie was aanwezig tijdens dé grootste modeweek van het jaar: Paris Fashion Week. Voor vijf dagen leefde zij de droom van menig modeliefhebber. Zo was ze aanwezig bij de show van Chloé en heeft ze heel wat celebs gespot. Hoe is het nou écht om daar rond te lopen?

De mesh ballerina

Iedereen herkent de ballerina door de satijnen strikjes en parelmoer glans, maar veel modehuizen geven de ballerina’s een nieuwe twist.

Zo zijn de mesh ballerina’s de nieuwe gewaagde trend. Door het mesh is dit een stoere variant op de klassieke instappers. Ideaal als je net een pedicure hebt gehad en je net gelakte tenen aan de buitenwereld wil laten zien.

De rode ballerina

Tijdens fashion month werd duidelijk dat ‘pop of red’ de nieuwe trend van het najaar wordt. Hierbij komt in elke outfit een kleine ‘pop‘ van de kleur rood terug. Dit kan door een riem of sjaal, maar ook door rode schoenen. Daarnaast worden er veel ballerina’s met een spitse punt gedragen, ook in vorm kan je dus alle kanten op.

Deze celebrities gingen je voor

In Nederland is de liefde voor de ballerina nog pril, maar veel internationale modevrouwen zijn al een tijdje verkocht. Ook veel bekende sterren gingen je voor. Sofia Richie en Jennifer Lawrence verschijnen in ballerina’s op social media. Ook Hailey Bieber is fan van de instapper.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte