Anna Wintour zet zonnebril niet af, ook niet als ze mensen ontslaat

ANP 472943627

Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Modetitaan Anna Wintour staat al 36 jaar aan het roer van de Amerikaanse Vogue. Daarmee heeft ze een onaantastbare status in de modewereld bereikt. En onaantastbaar, dat is ook wel een beetje de vibe die ze uitstraalt. Met haar botte bob en iconische zonnebril.

Over die zonnebril is nu veel te doen. Een ex-werknemer van Pitchfork klapte uit de school over het ontslaggesprek dat ze had met Anna Wintour. Waarbij de 74-jarige editor-in-chief haar kenmerkende zonnebril gewoon op hield. Nogal onbeschoft, als je het schrijfster Allison Hussey vraagt.

Onstslagen bij Pitchfork Media

Afgelopen donderdag werd bekend dat Pitchfork Media werd overgenomen door GQ (waarvan Anna Wintour de chief content officer is), wat resulteerde in ontslagen.

Volgens een memo die Anna Wintour stuurde naar The New York Times was dit een weloverwogen besluit: “this decision was made after a careful evaluation of Pitchfork’s performance, and what we believe is the best path forward for the brand so that our coverage of music can continue to thrive within the company.”

Anna Wintour houdt haar zonnebril op tijdens de ontslagronde

Dat er ontslagen vielen, was te verwachten. Wat de werknemers van Pitchfork echter bijzonder vonden, was de manier waarop die ontslagen plaatsvonden. Namelijk in een meeting waarbij Anna Wintour haar zonnebril stoïcijns ophield, zo meldt Pitchfork schrijfster Allison Hussey op X.

one absolutely bizarro detail from this week is that Anna Wintour—seated indoors at a conference table—did not remove her sunglasses while she was telling us that we were about to get canned. the indecency we’ve seen from upper management this week is appalling.

— Allison Hussey (@allisonhussey) January 19, 2024

Verdeelde meningen op internet

Dat Allison Hussey dit boekje opendoet, maakt bij online modeliefhebbers veel los. Want had het Anna wat menselijker gemaakt als ze de bril afzette? Zeker. Maar is het verrassend dat ze ‘m ophield? Niet echt. In de tientallen jaren dat Anna de modewereld verovert is ze zelden zonder de bril gespot.

Het internet is verdeeld. Het ene team had niet verwacht dat Anna haar esthetiek zou veranderen tijdens een ontslaggesprek. Het andere team vindt het, net als Allison zelf, enorm onbeschoft.

Bizarro? You didn’t really expect her to break character did you?

— Michael Gallagher (@Gallagher4NY) January 19, 2024

From: Anna

(no subject)

You’re fired.

— Matthew Ismael Ruiz (@PoRican) January 19, 2024

She’s such an asshole. Surprised she didn’t shout “Let them eat cake!” at some point in the process.

— Dennis J. Leise (@dennisjleise) January 19, 2024

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte