Wie is Greta Gerwig? Al je vragen beantwoord

ANP 473536315 e1689259442922


Greta Gerwig samen met Margot Robbie tijdens première Barbie – Foto door Anthony Harvey via ANP

Greta Gerwig is momenteel één van de meest beroemde namen in de filmwereld en dat is niet zomaar. Zij is het brein achter de nu al iconische Barbie-film die volgende week dinsdag in première gaat. Wie is zij eigenlijk?

Wie is Greta Gerwig? Van actrice naar wereldberoemde filmregisseur

Greta kwam op 4 augustus 1983 ter wereld in Sacramento, Californie. De nu 39-jarige regisseur begon haar professionele carrière als actrice in 2006. Gerwig speelt in films onder andere Joe Swanberg en Woody Allen en heeft ook een rolletje gehad in No Strings Attached, een film die bekend is bij het grote publiek door de hoofdrolspelers Ashton Kutcher en Natalie Portman.

Hieronder zie je Greta als Patrice, terwijl ze naar de deur sloft om te kijken wie er aan heeft gebeld.

In 2017 maakte Greta Lady Bird, haar eerste film als regisseur. In 2019 kwam de film Little Woman daar achteraan. Little Women is een kostuumdrama dat zich afspeelt ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog en de productie ontving veel lovende reacties. In de hoofdrollen zijn o.a. Emma Watson en Florence Pugh te zien, ook niet de minste.

🎙🎙

Nieuwe podcast online + WINACTIE

Jaaa, dat lees je goed! Het is woensdag dus weer tijd voor een nieuwe aflevering van De GroepsApp. En nu hebben we een héle leuke winactie voor je! We mogen twee vouchers weggeven van het nieuwe rental platform Something Borrowed – daar kan je designer items huren voor een bepaalde periode. Duurzaam, zo hoef je zelf geen duizenden euro’s neer te leggen en kan je wel stijlvol op elk feestje verschijnen. Denk aan een tas van Jacquemus, Prada of Bottega Veneta..

Wat je moet doen om te winnen? Dat leggen we uit in de podcast. Ga ook even naar ons Instagram-kanaal @nsmbl, daar geven we aanvullende info. Succes en veel luisterplezier!!! ❤

Barbie

Greta werd door Margot Robbie uitgenodigd om mee te schrijven aan de film. Robbie heeft samen met Warner Bros de rechten gekocht voor de film en vond Greta de perfecte kandidaat om de film zó te maken zoals zij het in gedachte had. Maar Greta wist niet dat ze naast schrijven ook zou gaan regisseren: “I kind of had two thoughts: I love this and I can’t bear it if anyone else makes it. And: they’ll never let us make this movie,” vertelt ze aan The Guardian. Fun fact: Greta schreeft samen voor deze film met haar partner Noah Baumbach. En we zijn heel erg blij dat de plannen voor deze film gewoon naar de praktijk zijn gebracht!

Voor de film moest alles tot in de details geregeld worden, zelfs de kleur roze was een groot onderwerp. Je kunt natuurlijk niet zomaar elke kleur roze gebruiken, dat klopt niet. Ze vertelt meer over dit proces in deze video van Architectural Digest:

Hoe zit het met haar bankrekening?

Volgens verschillende bronnen heeft ze een net worth van tussen de 7 en 8 miljoen euro. Haar partner Noah heeft een vermogen van zo’n 16 miljoen euri, dus dat is een mooie combinatie.

Wie is Greta Gerwig? Van actrice naar wereldberoemde filmregisseur

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte