Waarom denken mannen vaak aan het Romeinse rijk? Trend uitgelegd

Julius Ceasar e1695026675344

Pexels

Er is nu een hele bizarre trend gaande op TikTok. Vrouwen zijn erachter gekomen dat mannen blijkbaar héél vaak aan het Romeinse rijk denken, iets wat wij eigenlijk nooit doen. Dus het social platform staat vol met video’s van vrouwen die aan hun vent vragen hoe vaak hij hieraan denkt. Leuk om te testen: hoe zit dat met jouw vriend? Ik vroeg ‘t aan de mannen om mij heen en de antwoorden zijn verrassend.

Mannen denken aan het Romeinse rijk

Deze trend komt een beetje uit de lucht vallen en het is allemaal ook heel fascinerend.. mannen zouden dus regelmatig aan het Romeinse rijk denken. Hoe dat kan? Tjsa, daar komen we later op terug. Best bijzonder, aangezien de laatste keer dat ik (een vrouw dus) aan het Romeinse rijk dacht, waarschijnlijk tijdens de geschiedenisles in 3 havo was. Of vooruit, misschien als ik een relevante serie of film kijk. Maar mannen schijnen hier dus vaker aan te denken. Heel veel vrouwen op TikTok vragen dit dan ook aan hun lover en zijn verrast door het antwoord van hun vriend:

@anastasiakalogeras_

i know it’s not a competition but like i win #fyp #boyfriend #bf #romanempire #romanempiretrend

♬ original sound – Anastasia

@kara_elizabth

I am in disbelief #romanempire #romanempiretrend #trend #boyfriend

♬ original sound – Kara

@gemmagosden

the girl version of this is defo star signs #romanempire #fyp #fy #trending

♬ original sound – Gemma | Lifestyle & Marketing

@brookebenson38

#romanempire #men #sephora

♬ original sound – Brooke Benson

Zó zit dat

Volgens @themasculineedge zit het als volgt: mannen voelen al eeuwenlang de urgentie om te ‘veroveren’, wat het dan ook mag zijn. Vroeger ging het om land, maar het kan ook gaan om een vrouw, een nieuwe baan, noem het maar op. Daarnaast heeft het Romeinse rijk gezorgd voor heel veel dingen die we nu kennen en gebruiken. Geld, het alfabet, een kalender.. bizar eigenlijk hoe veel er toen ontstaan is. Dus niet zo gek dat sommigen hier af en toe aan denken, en dat blijken nu dus voornamelijk mannen te zijn. Maar goed.. wat de échte reden is, is bij iedereen natuurlijk anders. Opvallend (en grappig!) is het wel.

Fun facts over het Romeinse rijk

Op latere leeftijd droeg de ijdele Julius Caesar altijd een lauwerkrans om zijn kaalheid te verhullen De Romeinen waren gek op vissaus Rome had zo’n 150 openbare toiletten en mensen veegden hun achterste af met een spons op stok. En die werd door de volgende óók weer gebruikt. De populairste vorm van entertainment? Gladiatorgevechten.

Klein experiment..

Ik heb ‘t gelijk maar aan een aantal mannen om mij heen gevraagd want ik kon eigenlijk niet geloven dat dit zo is.

Man #1 gaf aan minder dan 1 x het afgelopen jaar – dus niet Man #2 ander denkt er eigenlijk nooit aan, behalve als hij langs ‘t dierenvoer in de supermarkt loopt en het merk Ceasar ziet staan Man #3 Schreef er afgelopen week nog een artikel over en kijkt regelmatig video’s over dit onderwerp Man #4 Denkt er wel eens aan bij het zien van een Griekse 2-euromunt Man #5 Gaf aan hier wel twee keer per  week aan te denken en dat het eigenlijk gek is dat ik er NOOIT aan denk

Maar we zijn benieuwd.. hoe zit dat met de mannen in jouw leven? Mocht je een leuk antwoord hebben, stuur ons ff een DM op Instagram.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte