TikTok gaat los over de nieuwe film Sound of Freedom

Scherm­afbeelding 2023 07 13 om 16.33.00 e1689259452594

Instagram/@soundoffreedommovie

Hoewel wij ontzettend veel houden van een foute chick flick zijn we soms ook op zoek naar films met wat meer inhoud. Zo kijken wij en veel andere mensen graag documentaires over de levens van celebrities, maar ook true crime valt erg in de smaak. Nu gaat er op dit moment een verontrustende film, genaamd Sound of Freedom, compleet viraal op TikTok.

Deze film over kinderhandel houdt kijkers op dit moment flink bezig.

Sound of Freedom

De shockerende film Sound of Freedom volgt het waargebeurde verhaal van Tim Ballard, een voormalig undercoveragent voor the Department of Homeland Security. Zijn onderzoekswerk draaide om het redden van kinderen van pedofielen en prostitutie-netwerken. Nadat hij een jongen heeft gered van een meedogenloze kinderhandelaar, komt hij erachter dat de zus van deze jongen nog steeds gevangen zit.

Tim Ballard besluit dan om op een gevaarlijke missie te gaan om haar te redden. Hiervoor zegt hij niet alleen zijn baan op, maar reist ook diep de Colombiaanse jungle in, waarbij hij zijn leven op het spel zet om haar te bevrijden van een lot dat erger is dan de dood. Sound of Freedom, geregisseerd door de Mexicaanse filmmaker Alejandro Gómez Monteverde, is nu al een super grote hit in Amerika en kijkers gaan massaal naar TikTok om erover te praten.

Dwarsbomen

Het effect van deze film is nogal groot en wij kijken er dan ook niet van op dat mensen niet kunnen stoppen met praten over deze film. Sound of Freedom zorgt er namelijk voor dat je als kijker met je neus op de feiten wordt gedrukt en dit zorgt voor veel reacties. Daarnaast geloven veel mensen dat er invloedrijke mensen zijn die willen dat de film door zo min mogelijk mensen gekeken wordt. De kans is namelijk groot dat het ook voor jou pas de eerste keer is dat je van deze film hoort.

Zo schrijft een kijker op TikTok: “Saw it today. It’s very telling that ppl would be opposed to bringing awareness over the harm being done to children 😤💔” Andere kijkers schrijven: “It’s very obvious to me that they were politicians and very powerful elite that are involved in this stuff. They don’t want light brought on this subj”, “It’s suspicious alone that they are saying don’t go see it…” en “This movie is making it known what’s happening.. it’s happening everywhere & it’s freaking out the ppl involved.”

@itslinklauren

Sound of Freedom has made some controversy but maybe that’s what cinema has to do sometimes #sofmovie #soundoffreedom #soundoffreedommovie #cnnnews #foxnews #politicaltiktok

♬ original sound – Link Lauren

Reacties

De film krijgt op TikTok ontzettend veel reacties. Sound of Freedom is namelijk een indrukwekkende film met een hele belangrijke boodschap, die iedereen moet zien. Kijkers schrijven dan ook lovende woorden over de film. Zo schrijft een kijker: “It’s such a good movie! the real footage at the end gives me chills.”

Andere kijkers schrijven: “This movie was so sad and the fact that it’s based on a true story makes it more suspicious that it’s being brushed under the rug”, “This is one of the most important movies the world needs to see” en “Saw it. Loved it. Cried the whole movie. Tim Ballard is an angel on Earth.”

Hoewel de film op dit moment nog niet te zien is in Nederland hopen wij dat daar snel verandering in komt.

TikTok-gebruikers kunnen alleen nog maar praten over de verontrustende film Sound of Freedom

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte