Spreekt Kit Connor echt zo goed Frans?

Heartstopper Season2 Image1


Kit Connor

Netflix © 2023

De serie Heartstopper is een hit en dat is niet zo gek: het liefdesverhaal tussen twee tienerjongens is ontroerend en je raakt vanaf aflevering 1 meteen verslaafd. Seizoen twee staat sinds vorige week op Netflix en daarin zien we hoe hoofdrolspeler Nick, gespeeld door Kit Connor, vloeiend Frans spreekt. Best knap, voor een Brit. Maar… kan hij dat écht?

Spreekt de Britse Kit Connor uit Heartstopper écht zo goed Frans?

In seizoen twee gaan Nick (Kit Connor) en Charlie (Joe Locke) samen met hun klas naar Parijs. Nick probeert zijn vader te bereiken, omdat die in Parijs woont. Een goede band met zijn vader heeft hij niet, omdat hij altijd afwezig was. Nick is al een tijdje bezig om zijn geaardheid uit te vogelen en inmiddels heeft hij ontdekt dat hij op mannen en vrouwen valt, dus bi-seksueel is. Hij wordt verliefd op zijn klasgenoot Charlie, die al een tijdje uit de kast is. Nick vindt ‘t nog lastig om open te zijn over zijn gevoelens voor Charlie omdat hij zijn seksualiteit nog aan ‘t ontdekken is, dus hij houdt alles liever wat low key.

Heartstopper Season 2 Joe Locke and Kit Connor, Netflix 2023

Als hij met zijn vader afspreekt, vraagt hij Charlie wel om mee te gaan. Hij hoopt hem te kunnen voorstellen als zijn ‘vriendje’, dus geen normale vriend. Terwijl hij met zijn vader spreekt, gaat dat in vloeiend Frans. Best knap, maar in de film speelt hij dan ook de zoon van een Fransman.

Hoe zit dat in ‘t echt?

Nou, dat kan hij dus NIET. Hij moest hard aan de bak om zijn Frans zo Frans mogelijk te laten klinken, wat niet heel makkelijk is als je daar niet vandaan komt. “There wasn’t that much French to speak in this season, but it was a lot for me. “We had this French teacher who was really lovely, but also a little bit scary, I think because I was so bad at French. We focused on trying to make me sound like I knew how to speak French as much as possible. Just seeing how far we could go with that,” vertelde hij in een interview met Netflix.

Ahhhh. Nou niks van gemerkt!

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte