Poor Things eindelijk te zien: verwacht veel seksscènes

poor things

Poor Things

Vanaf vandaag is de arthouse-film Poor Things te zien de bios. Er wordt al lang gesproken over de film en nu kunnen we ‘t eindelijk massaal aanschouwen: waar gaat de film over? En wat kunnen we verwachten?

Wat kan je verwachten van Poor Things?

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter, gespeeld door Emma Stone, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter, gespeeld door Willem Dafoe.

Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Luister de nieuwste aflevering van onze podcast

We zijn terug met seizoen 2!

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Schotse auteur Alasdair Gray uit het jaar 1992. Hij haalde voornamelijk inspiratie uit het klassieke verhaal van Frankenstein tijdens het schrijven van Poor Things, iets wat je wel gaat snappen als je de trailer ziet.

Bekijk ‘m hieronder:

De grote Oscar-klapper?

De film is 11 keer genomineerd voor een Oscar en wordt nu al veel besproken. Het AD noemt Poor Things ‘een brutale variant op de bioscoophit Barbie’, wat ons nou toch wel heel nieuwsgierig maakt. De film is een soort ontdekkingstocht waarin er veel verschillende aspecten naar voren komen. Het patriarchaat, kinderlijke ontdekking maar ook pikante seksscènes. Een bizarre mix, eentje die dus nu al heel erg in de gaten gehouden wordt door alle awardshows.

De eerste reviews zijn lovend, zo is te lezen op YouTube: “Ik kom net terug van de bioscoop en ben er absoluut onder de indruk van! Dit is een van de vreemdste en grappigste films die ik ooit heb gezien, maar levert wel een les op over vrijheid, empowerment, mindfulness en zelfontdekking. Een absoluut Oscarwaardige prestatie van Emma Stone, absoluut haar beste rol tot nu toe,” zo reageert iemand. “Ik vind het absoluut geweldig dat arthouse-films tegenwoordig een veel groter budget en meer aandacht krijgen. Ik hou van eigenzinnige avant-gardefilms en verhalen als deze,” reageert een ander.

Dus verwacht de bios uit te lopen met gevoel van verwarring en ongeloof, maar ook vol positiviteit.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte