Netflix maakt film over gijzeling in Apple Store in Amsterdam

gijzeling apple store film e1707128301143

ANP

Netflix komt volgend jaar met een nieuwe film gebaseerd op waargebeurde feiten; een aangrijpende thriller die draait om een gijzelingssituatie in het hart van Amsterdam, in de Apple Store. Heel spannend dus. Wij vertellen je wat je kunt verwachten en wanneer de film te zien zal zijn.

Netflix komt met film over gijzeling in de Apple Store in Amsterdam

De film schakelt heen en weer tussen de perspectieven van verschillende belangrijke personages die betrokken zijn bij deze intense situatie; van de dader tot de gijzelaars en de hulpverleners, als een mozaïek van ervaringen. De opnames gaan binnenkort van start onder leiding van regisseur Bobby Boermans.

De film is geschreven door Simon de Waal en wordt geproduceerd door Horizon Film. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo.

Over de film

Een gijzeling die de stad en het land in zijn greep houdt en wereldwijd de aandacht trekt. Een film in mozaïekstijl die zich richt op levensbedreigende situaties en de keuzes die daarbij worden gemaakt.

Bobby Boermans, regisseur: “De gijzeling in de Apple Store markeert een unieke gebeurtenis in Nederland en inspireerde mij en scenarist Simon de Waal om wederom de handen ineen te slaan. Met deze film streven we naar een verhaal dat zowel oprecht als meeslepend is, en dat het publiek een realistisch beeld geeft van de ervaringen van de betrokkenen tijdens de vijf uur durende gijzeling.”

De film verschijnt in 2025 pas op Netflix, dus je moet wel nog heel eventjes wachten.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte