Kopen Zonder Kijken-Karlijn wekt frustratie op bij kijkers

Karlijn Zonder Kijken

RTL

Gisteravond gingen Ferdi en Karlijn ‘Kopen Zonder Kijken’ in het gelijknamige programma, maar heel makkelijk ging het niet. Het stel woonde in Zwolle en daar wilden zij dan ook heel graag blijven. Maar.. dat bleek niet echt te doen van het budget van 350.000 euro. Niet dat het weining geld is.. ze wilden wel ruimte. En tjsa, daar is het budget eigenlijk nét te laag voor. Het werd dus een ander dorp, maar Karlijn had ‘t moeilijk met het verlaten van Zwolle. En dat vertelde ze nét na haar van origine Turkse man vertelde dat zijn familie getroffen was door de aardbeving.

Het empathisch vermogen van een slak?

Kopen Zonder Kijken-Karlijn wekt frustratie op bij kijkers

Ten eerste snappen mensen de hype rondom Zwolle niet zo. Maar hey, als je daar graag woont, snappen we best dat het jammer is als je uiteindelijk in een ander dorp terecht komt. Maar.. de timing van de mini mental breakdown komt niet echt handig uit. Haar man, Ferdi, vertelt namelijk net hoe zijn familie in Turkije is getroffen door de aardbeving en dat ze het moeilijk hebben daar. Dan lijkt Zwolle niet zo belangrijk meer.. maar daar denkt Karlijn anders over.

Uit Zwolle vertrekken lijkt erger dan die aardbeving #kopenzonderkijken

— Niet je buurman (@GermartB) June 19, 2023

De aardbeving was erg, maar valt in het niet bij het vertrekken uit Zwolle… Bizar… #kopenzonderkijken

— Mariëlle (@Mariellevde) June 19, 2023

Hoe gaat het nu met ze?

Toch zijn ze uiteindelijk wel heel erg blij met hun nieuwe stulpje in het dorpje Olst, zo vertellen ze in de terugblik. “Dat we mee mochten doen voelde echte als een lot uit de loterij Er zijn maar een paar mensen die dit durven. Elk plekje in Zwolle heeft wel een betekenis, ook voor andere mensen en wat we ze hebben gegeven. Wie weet bouwen we dat nu ook wel weer op in Olst.” En hoe kijkt Karlijn nu terug op haar breakdown? “Dat was het moment dat ik dacht ‘ok nu gaan we echt verder’. Je mag best wel even verdrietig zijn. Maar toen ik in het nieuwe huis binnenstapte was het ook wel gewoon gelijk van ‘let’s go’.” En zo is het!

Kopen Zonder Kijken-Karlijn wekt frustratie op bij kijkers: ‘Uit Zwolle vertrekken lijkt erger dan aardbeving’

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte