Iedereen meldt zich aan voor Threads, maar moet je dat wel doen?

Scherm­afbeelding 2023 07 09 om 15.33.10

Instagram

Dit weekend kwam het nieuws naar buiten dat Instagram officieel uitgekomen is met een nieuw platform genaamd Threads. Nu melden mensen zich massaal aan voor dit platform (10 miljoen gebruikers in de eerste 7 uur!!!), maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? De app is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland, maar wij nemen alle details met je door zodat je zelf kan beslissen of je de app wilt downloaden zodra dit kan.

Veel mensen weten namelijk niet waarmee ze akkoord gaan als ze zich inschrijven voor het platform.

Instagram, Facebook en TikTok

Platformen als Instagram, Facebook en TikTok zijn ontzettend populaire. Zo heeft Facebook twee miljard actieve gebruikers en ook Instagram en TikTok worden door meer dan één miljard mensen gebruikt. Dit komt natuurlijk doordat deze platformen ontzettend leuk zijn, maar tijdens het gebruiken van deze platformen verzamelen grote bedrijven ook veel informatie over hun gebruikers.

Hoewel veel mensen hier wel van weten, hechten ze hier niet veel waarde aan. Bijna bij alles wat je online doet worden er namelijk gegevens over je verzameld, maar online is te zien dat wel steeds meer mensen zich hiermee bezighouden. Deze week werd namelijk het nieuwe Instagram-platform Threads in een rap tempo populaire, maar veel mensen vragen zich nu af of het wel zo handig is om dit platform te downloaden.

Threads

Threads is het nieuwste platform van Instagram. Het is op 6 juli 2023 gelanceerd er zijn nu al ontzettend veel mensen die zich ervoor hebben aangemeld. Het nieuwe platform lijkt ontzettend veel op Twitter, want je kan er berichten, foto’s en video’s op delen die op de tijdlijn van je volgers verschijnen. Daarnaast wordt je Threads-account gekoppeld aan je Instagram, dus je krijgt dezelfde gebruikersnaam en volgt direct dezelfde mensen die je op Instagram volgt.

Net al bij andere apps moet je ook bij Threads bij het inschrijven akkoord gaan met verschillende voorwaardes. Niks bijzonders zou je denken, maar dat blijkt nu toch niet helemaal waar te zijn. Op TikTok gaan veel gebruikers dan ook los over de algemene voorwaardes en ze zeggen massaal dat ze het platform niet gaan downloaden zodra dit mogelijk is.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor dit platform krijgt Meta mogelijk toegang tot de volgende informatie:
– Gezondheid & fitheid informatie
– Financiële informatie
– Contact informatie
– Gebruikers content
– Zoekgeschiedenis
– Gebruikers data
– Aankoop informatie
– Locatie
– Contacten
– Browsegeschiedenis
– Identificatie
– Gevoelige informatie
– Andere data

Daarnaast staat er ook in de algemene voorwaarden dat je een Threads-account ook niet zomaar kan verwijderen. Als je je inschrijft wordt je account namelijk direct aan je Instagram-account gekoppeld en als je je Threads-account wilt verwijderen kan dit alleen als je ook jve Instagram-account verwijdert. Niet zo gek dus dat de app in Europa nog niet beschikbaar is, want ook de overheid heeft zijn vraagtekens bij deze voorwaarden.

@postedonpodcasts

Mind-blowing truth about threads data practices #fyp #fypシ #threads #viral @Arun Maini

♬ original sound – podcastuodates

Reacties

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij vinden dit nog wel wat. Nu lijkt het erop dat wij niet de enige zijn, want op TikTok geven mensen massaal aan dat ze op deze manier het platform niet gaan gebruiken. Zo schrijven TikTok-gebruikers: “I refuse to sign up for threads for this very reason. I already don’t trust Facebook and they want WAY too much info”, “The way ppl are running to that app is wild Lmao we learn nothing 🤣” en “I was wondering why I couldn’t find it in the App Store!! So thankful to be living in the EU rn 🥰.”

Wat vind jij van deze voorwaarden?

Iedereen meldt zich massaal aan voor Threads, maar is dat wel zo’n goed idee?

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte