Hugh Grant speelt bijzonder aparte rol in de film ‘Wonka’

nsmbl 1 8


Foto: ANP

Hugh Grant was samen met Leonardo Di Caprio dé romanticus in de 90’s films. Vrouwen zwijmelden bij hem weg in de films Notting Hill en Four Weddings and A Funeral, maar nu hij wat ouder is zien we hem nog steeds voorkomen in verschillende succesvolle producties. Met de nieuwe film Wonka in het vooruitzicht – de film gaat eind 2023 in première – kunnen we niet wachten om Hugh Grant weer te bewonderen. De makers van de film hadden echter wel een hele bijzondere rol voor hem in gedachten.

Is het Sjakie Stevens, Veruca Peper of toch gewoon Opa Joe?

Wonka

De 2023 film Wonka, wat een prequel is van de beroemde Charlie and the Chocolate Factory, zal het verhaal volgen van hoe Willy Wonka eigenlijk in aanraking kwam met de Oempa Loempa’s. Je weet het wel, die kleine mannetjes die in de chocoladefabriek werken. De Oempa Loempa’s werden in de afgelopen films maar door één persoon gespeeld, om vervolgens in CGI gedupliceerd te worden. Drie keer raden wie in de prequel deze rol mag vertolken: de enige echte Hugh Grant. Ja, dat lees je goed.

Hugh Grant als Oempa Loempa

Wij kunnen ons het ook nog niet helemaal inbeelden: Hugh Grant als Oempa Loempa. De acteur gooit het in ieder geval over een compleet andere boeg. Waar hij voorheen altijd dé romanticus in de grootste drama’s speelde, gaat hij nu een klein absurd mannetje vertolken die nauwelijks praat. Waar de makers het idee vandaan haalden om hem voor deze rol te casten, dat is een vraag die veel mensen stellen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien hoe Hugh Grant is als hij niet in de rol van een romanticus moet kruipen, maar in die van een van de meest bizarre personages in de Charlie and the Chocolate Factory films.

Een sterrencast

Naast Hugh Grant bestaat de film uit een echte sterrencast. Een jonge Willy Wonka zal gespeeld worden door Timothée Chalamet. Naast hem zullen onder anderen ook Rowan Atkinson, Olivia Colman en Matt Lucas te zien zijn. Als dat geen goede film wordt, dan weten wij het ook niet meer. In december van dit jaar zal de film in première gaan, maar wij hopen dat we voor die tijd alvast een voorproefje krijgen van Hugh Grant als Oempa Loempa. We shall see.

Hugh Grant speelt een rol in de nieuwe Willy Wonka film, maar niet een die je zou verwachten

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte