HBO’s ‘The Idol’ is in première gegaan en krijgt bakken met kritiek

The Weeknd HBO 1170x658 1

HBO Max

We hebben er even geduld voor moeten hebben, maar de serie The Idol is deze week dan eindelijk in première gegaan. De serie met Lily-Rose Depp en The Weeknd zorgde een paar maanden terug voor nogal wat ophef en lijkt zich na de première nog steeds niet in stille wateren te begeven, ondanks dat er heel wat scènes zijn geschrapt.

Boring and unsexy?

The Idol

Na een aantal maanden vol twijfels over het controversiële karakter van de show, is The Idol nu dan eindelijk te zien op HBO Max. De dramaserie vol seks en drugs is bedacht door Euphoria-bedenker Sam Levinson, The Weeknd en Reza Fahim. Het vertelt het verhaal van een jonge popster, Jocelyn (gespeeld door niemand minder dan Lily-Rose Depp) die door het leven van een ster moet gaan in Hollywood. De situatie verandert drastisch wanneer ze in aanraking komt met nachtclubeigenaar en cultleider Tedros, gespeeld door The Weeknd.

Een controversieel verhaal

De serie is al een tijdje in the making en de première ging niet zonder slag of stoot. Afgelopen maart werd de serie nog door critici een ‘martelporno’ genoemd, iets wat niet per se het uigangspunt van de show was. The Weeknd eiste dat sommige scènes werden overgedaan, omdat ze te feministisch waren, en wat volgde was een reeks aan scènes met verkrachting, manipulatie en juist anti-feministische beelden. Deze scènes zijn uiteindelijk geschrapt, omdat ze niet de normen en waarden volgden die HBO Max wilde uitstralen.

De eerste reacties

Vanity Fair bracht al een reactie op de dramaserie uit nadat de eerste twee afleveringen in Cannes in première gingen. Heel positief was deze recensie niet. Vanity Fair stelde dat het een drama is wat zijn best doet om ons te choqueren. Variety uitte vervolgens ook bezorgdheid om vrouwonvriendelijke elementen in de serie en merkte op: “The Idol plays like a sordid male fantasy”. Een hele feministische serie is het dus zeker niet. Ook The Guardian schreef in een review: “It ends up feeling boring and, well, unsexy.”

Veel kijkers

Dat de serie zoveel kritiek ontvangt zorgt ook voor nieuwsgierigheid bij kijkers. De serie wordt veel gekeken, maar of ‘ie ook geliefd is, daar zijn veel mensen het niet over eens.

‘The Idol’ krijgt bakken kritiek na eerste twee afleveringen

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte