Dit zijn de populairste kerstfilms in 2023

6BDhkOULl3rtgumVOz6a4Nlj4AW

The MovieDB

Er zijn weer heel wat nieuwe kerstfilms verschenen in 2023 op Netflix, HBO Max, Disney+ en de andere streamingdiensten. Maar welke kerstfilm wordt het meest gestreamd.

Per streamingdienst noteren we de best bekeken kerstfilm van 2023 op dit moment. Dat kan een klassieker zijn, maar ook een nieuwe telg binnen dit onuitputtelijke genre. Ook tippen we een goede tweede.

De meest gestreamde kerstfilms in 2023

Eerder las je al welke kerstfilms er allemaal bijkomen per streamingdienst. Persoonlijk zijn we meer van de klassiekers dan de vlug in elkaar gezette cashcows van vandaag, al zijn we tijdens kerst minder kritisch en dulden we zelfs de meest zoetsappige meuk. Hierbij de meest gestreamde kersthit per streamingdienst op basis van data van Flixpatrol.

Netflix – The Grinch (2018)

Al vroeg dit jaar was de nieuwe kerstfilm Best. Christmas. Ever! een nummer 1-hit op Netflix. Maar nu kerst nadert, gaat men toch massaal voor bekendere namen. Op dit moment is The Grinch wereldwijd de meest gestreamde kersthit op ‘s werelds grootste streamingdienst. Niet de klassieker uit 2000, maar de animatieversie uit 2018, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol als stemacteur.

HBO Max – A Bad Moms Christmas(2017)

Minder kuis gaat het er op dit moment aan toe op HBO Max. Daar is A Bad Moms Christmas tot nu toe de populairste kerstfilm van 2023. De drie ondergewaardeerde en overbelaste moeders Amy, Kiki en Carla komen in opstand tegen de uitdagingen en verwachtingen die gezinnen hebben voor Kerstmis. De hoofdrollen worden vertolkt door Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn.

Disney+ – Home Alone (1990)

Logischerwijs staat Home Alone, zoals ieder jaar, fier aan kop op Disney+. Gevolgd door Home Alone 2. Er bestaan simpelweg geen populairdere kerstfilms. Wel nieuwere. Zo kwam in 2023 The Naughty Nine uit, ook wel ‘Ocean’s Eleven op de noordpool’ genoemd.

Amazon Prime Video – Candy Cane Lane (2023)

Op Amazon Prime Video kwam Candy Cane Lane uit in 2023, met Eddie Murphy in de hoofdrol. Dit is direct ook de populairste kerstfilm van dit jaar op de streamingdienst. Gevolgd door Your Christmas or Mine 2, met Sex Education-ster Asa Butterfield.

Videoland – Eerste Hulp bij Kerst (2023)

Eerste Hulp Bij Kerst speelt zich af op de spoedeisende hulp tijdens kerstavond. De medewerkers vinden het allemaal niet erg om met kerstmis thuis te zitten, integendeel. Maar ook binnen de ziekenhuismuren worden ze geconfronteerd met hun problemen. Je voelt waar dit naartoe gaat. Met uiteraard een cast vol BN’ers.

Check ook waar je de beste kerstfilm ooit streamt.

Manners

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Manners.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte