Dit verdiende Michael Gambon met zijn rol als Perkamentus

michael gambon perkamentus e1695906223581

themoviedb

Verdrietig nieuws voor alle Harry Potter-fans: Perkamentus is niet meer. In de film overleed zijn karakter al eerder, maar de acteur heeft nu zelf op 82-jarige leeftijd zijn laatste adem uitgeblazen. Dat hij een plekje heeft in velen harten dat is bekend, en hij laat ook behoorlijk wat geld na. Wat heeft hij verdiend met zijn rol als Perkamentus?

Zo veel heeft Michael Gambon verdiend met de rol van Perkamentus in Harry Potter

De Iers-Britse acteur Michael Gambon is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC. Michael was niet de ‘eerste’ Perkamentus, Michael nam de rol na twee films over van acteur Richard Harris toen deze onverwacht overleed. Michael overleed na een longontsteking en zijn familie was erbij. Verdrietig, dat blijft het natuurlijk wel.

Als groot acteur verdien je goed en zo heeft Michael dan ook aardig wat centjes op zijn bankrekening staan. Wat hij precies heeft gekregen is niet bekend, maar er wordt volgens verschillende bronnen gesproken over ongeveer 12 miljoen pond. Ook speelde hij in andere films en toneelstukken dus zijn uiteindelijke vermogen wordt hoger geschat.

Toen hem in 2015 werd gevraagd of hij het filmen van Harry Potter wel eens miste, gaf hij aan dat dat niet zo was. Maar er was wel één ding dat hij miste en dat was het geld.  “No. I miss the money, mind you,” vertelde hij toen aan The Mirror UK.

Veel steun voor de familie

De vrouw en zoon van Michael hebben alle vrienden, familie, fans en kennissen al bedankt voor alle steun: “We are devastated to announce the loss of Sir Michael Gambon. Beloved husband and father, Michael died peacefully in hospital with his wife Anne and son Fergus at his bedside, following a bout of pneumonia. Michael was 82. We ask that you respect our privacy at this painful time and thank you for your messages of support and love.”

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte