Dit is wat de volgorde van je Instagram Story-views betekent

NSMBL 1 2024 01 11T134702.716

Pexels

De volgorde waarop de views van je Instagram Story worden worden weergegeven heeft altijd al iets mythisch gehad. Kunnen we onze geheime aanbidders eruit opmaken? Of onze stiekeme stalkers? Door de jaren heen zijn er veel mensen die het algoritme gekraakt hebben – en dit is wat de volgorde betekent.

En ja, dat je crush altijd bovenaan staat, heeft een reden.

De volgorde van je Instagram Story-views

Instagram heeft nooit officieel onthuld hoe de volgorde van je Stories werkt, maar in de loop der jaren hebben mensen manieren ontdekt.

Er zijn twee manieren waarop de weergaven van je story worden getoond. Als een verhaal minder dan vijftig keer is bekeken en nul interacties heeft (door middel van like op de story), dan wordt de volgorde weergegeven in omgekeerd chronologische volgorde van mensen die het hebben bekeken. De meest recente staat dan dus bovenaan.

Als je story over de grens van vijftig weergaven is, dan worden de accounts getoond op basis van interactie. De accounts met wie jij het meest interactie hebt staan bovenaan. En dat is waar het interessant wordt.

volgorde instagram story views Pexels

Eenzijdige interactie

De interactie is gebaseerd op het aantal keer dat je iemands profiel bekijkt, je hun posts leuk vindt, op hun posts reageert of hun verhalen bekijkt. Dit klopt ook als je kijkt naar de volgorde helemaal onderaan de weergaven. Daar staan meestal de accounts die je niet volgt. Omdat je de minste interactie met ze hebt, is het logisch dat ze dan aan het einde van de lijst staan.

Dit is hetzelfde als hoe je Instagram-feed is opgebouwd. De accounts waarmee je de meeste interactie hebt verschijnen vaak als eerste in je feed wanneer je de app opent.

De grap is alleen, dat de interactie dus niet van twee kanten hoeft te komen. Een geheime stalker bovenaan je lijst spotten? Het is eerder andersom. De mensen op wie jij creept, komen steeds hoger in de lijst te staan. Niet zo gek dus, dat jouw crush vaak in de top tien staat.

 

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte