dit is het antwoord op al je vragen

the idol finale 64a2d26dd9679 1

HBO Max

Gisteren verscheen de seizoensfinale van The Idol op HBO Max. Of er een tweede seizoen komt, dat is maar de vraag. Niet de enige vraag, want na het einde van de aflevering zaten we met veel vragen. Wij doeken voor je in de materie en leggen het einde uit.

Zo, dan kan jij vanavond ook weer rustig slapen.

DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS.

Veel vragen na de laatste aflevering van The Idol

Hoe erg we allemaal ook walgden van de acties in The Idol, zo zijn we er na iedere aflevering steeds iets meer van gaan houden. We konden het niet aanzien, maar tegelijkertijd ook niet stoppen met kijken.

In de vijfde aflevering van The Idol waren de rollen flink omgedraaid: Jocelyn nam weer controle over het huis, terwijl Tedros sneu in een hoekje zijn whiskey wegdronk. Als we één ding hebben geleerd aan het einde van de aflevering is het dat Tedros niet de cultleider was, maar Jocelyn.

Terwijl het erop leek dat Jocelyn steeds meer in de ban raakte van sekteleider Tedros, gebeurde er iets in aflevering 4 “Stars Belong to the World” dat haar uit haar zelfgenoegzame routine schudde. Jocelyn ontdekte dat Dyanne haar plaats innam bij het platenlabel meteen nadat Chloe had laten doorschemeren dat de voormalige achtergronddanseres met haar minnaar Tedros had samengewerkt om Jocelyn naar zijn club te krijgen.

In aflevering 5 neemt Jocelyn steeds meer controle over. Ze heeft iedereen precies waar zij ze hebben wil. Haar management komt langs voor een belangrijke sessie waarin wordt besloten of haar tour doorgaat of niet. Na optredens van Izaak, Ramsey, Chloé en Xander is dat een volmondige ‘ja’. Tegelijkertijd doet manaer Chaim er alles aan om Tedros uit het leven van Jocelyn te verwijderen.

We maken een sprong van zes weken en zien dat de repetities voor de tour in volle gang zijn. Chaim, Fink en Nikki praten over hoe zij Tedros (of moeten we Mauricio Jackson zeggen?) succesvol uit Jocelyns leven hebben geruimd, niet wetende dat hij op dat moment voor de ingang staat. Wat blijkt? Van Jocelyn mag hij doorlopen. In de kleedkamer treft ze hem, waar hij de beruchte haarborstel ziet. “Zei je dat dit de borstel was waarmee je moeder je sloeg? Hij is gloednieuw” zegt Tedros. Jocelyn zegt niets en glimlacht. De suggestie lijkt te zijn dat haar beweringen over het misbruik van haar moeder niet helemaal waar waren en dat ze de hele tijd iedereen heeft gemanipuleerd. We know, erg verwarrend.

Vervolgens zien we hoe Tedros verward is en meerijdt naar de coulisse, waar Jocelyn (die met een triomfantelijke blik zit) ieder moment gaat optreden. Tijdens het concert stelt ze Tedros voor aan het grote publiek als de liefde van haar laven – tot de grote verbazing van haar management. Nadat Tedros op het podium is geweest, zegt Jocelyn “You’re mine forever. Now go stand over there.” 

In een video op het Instagram-account van The Idol legt actrice Lily-Rose Depp uit hoe de vork in de steel zit. ”Jocelyn is a very strategic and calculated person. She knows exactly what she wants and she’s gonna stop at nothing to get it. What we realize at the end is that Tedros was her muse and that she got what she needed out of him.”

Jocelynn onderging het bizarre traject dus om tot een vernieuwend album te komen. Maar we hebben nog veel vragen.

Wat gebeurt er met Dyanne?

Terwijl het erop leek dat Dyanne Jocelyns plaats zou innemen bij Magistrate Records, brengt Nikki het nieuws dat er een ” probleem ” is met haar single. Het lijkt erop dat er een juridisch geschil is met een van de schrijvers, dus het nummer zal niet worden uitgebracht. Het komt erop neer dat Dyanne’s grote popcarrière al dood is voordat het kan beginnen.

Terwijl Nikki Dyanne in een lift naar beneden zet, zegt de zangeres en danseres: “It was Jocelyn, wasn’t it?” Dat betekent dat Jocelyn de songwriter was die bezwaar maakte tegen het feit dat Dyanne de single kreeg. Terwijl Jocelyn in aflevering 4 alleen maar glimlachte en steunde, heeft ze duidelijk haar macht gebruikt om de kansen van haar rivale te verpesten.

Waar is Leia heen?

Leia is de beste vriendin en assistente van Jocelyn en we weten inmiddels allemaal dat het combineren van zaken en vriendschap zo zijn nadelen heeft. Als Joss besluit Tedros in huis te halen, is Leia de eerste die zich tegen dit idee verzet. Ze kan zijn vuile streken van een kilometer afstand ruiken. Nu weten we dat Joss er misschien ook zo over dacht, maar dat ze hem voor een reden in haar leven wilde hebben.

Hoe zit het nou echt met die haarborstel?

De haarborstel is een belangrijk onderwerp in de show. Toen Tedros er in de laatste aflevering achterkwam dat de borstel nieuw is, blijkt dat Jocelyn heft gelogen. Maar is het hele verhaal verzonnen of heeft ze het aangedikt? Beide zijn mogelijk.

Mocht ze het hele verhaal hebben verzonnen, dan verklaart dat waarom Xander en Rob niets wisten. En waarom ze het ongemakkelijk vond om met het verhaal naar buiten te komen. Tegelijkertijd zien we Jocelyn wel vaak hardhandig haar haren borstelen door de show heen, dus lijkt daar wel iets te zitten. Wat dus ook mogelijk is, is dat haar moeder haar haren hardhandig borstelde.

Het einde van ‘The Idol’ uitgelegd: dit is het antwoord op al je vragen

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte