Dit is de geheimzinnige oude vrouw die in de Barbie film verscheen

Dit is de oude vrouw in Barbie

ANP & Barbie

Deze week is de langverwachte Barbie film in première gegaan en dat ging niet ongemerkt. Met een knalroze loper vol bekende Nederlanders werd de eerste screening van de iconische, modieuze en nostalgische film gedaan (dit vond NSMBL’s Emma ervan). Waar Margot Robbie, samen met haar beroemde co-spelers, de show steelt in het grootste deel van de film is er toch ook een andere vrouw die voor velen opviel. Want, wie is toch die oude vrouw in de film?

Een bijzondere vrouw met een écht bijzonder verhaal.

Een wel heel speciaal en écht personage in de film

In de nieuwe Barbie film verschijnt op een bijzonder moment, op een bankje in een park een oudere vrouw. Deze vrouw heeft een emotioneel gesprek met Barbie welke (later in de film) belangrijk blijkt voor Barbie’s persoonlijke ontwikkeling.

De 82-jarige vrouw genaamd Barbara Handler is namelijk de dochter van de bedenker en founder van Barbie, Ruth Handler. Barbara wordt gespeeld door Ann Roth, zelf een kostuumdesigner. Er gingen ook geruchten rond dat de échte Barbara in de film zou spelen, maar dat is helaas niet waar.

De inspiratie voor Barbie

In 1959 bedacht Ruth het idee voor Barbie. Ze richtte samen met haar man Mattel op, het bedrijf dat de poppen maakt. In 1997 vertelde ze aan BBC over haar inspiratie: “Mijn eigen dochter speelde vroeger met papieren poppen. Ik observeerde hoe ze jarenlang met al haar vrienden speelde en was gefascineerd door de manier waarop ze speelden en zichzelf projecteerden. Ik probeerde dit idee aan andere ontwerpers bij Mattel over te brengen, maar kreeg geen positieve reacties, dus gaf ik geleidelijk aan op.”

Alles veranderde, gelukkig, tijdens een vakantie in Zwitserland, toen ze langs een speelgoedwinkel vol poppen kwam. Barbara kon niet kiezen tussen de poppen, omdat elke ski-outfit anders was.

Ruth vroeg de verkoopster: “Kan ik dit figuur kopen en dit kostuum?”. De verkoper keek haar aan alsof ze gek was en zei: “Nee, als je dat kostuum wilt, koop je die pop en als je dat kostuum wilt, koop je die pop.”
Op dat moment ging er een lampje branden in haar hoofd en was het iconische idee geboren. Ze ging werken aan een pop met verwisselbare outfits.

Hi Barbie

Ruth werd niet alleen geïnspireerd door haar dochter, ze vernoemde het zelfs naar haar. Barbara… Barbie… wij hadden er nog nooit over nagedacht.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte