Deze nieuwe serie op HBO Max is de volwassen versie van ‘The Bold Type’

christina elmore mel 65c5fc72daa59

HBO

Als je The Bold Type hebt gezien, dan verlang je waarschijnlijk nog steeds naar een nieuwe serie over vrouwen in de mediawereld. We hebben geod nieuws: die is er bijna. The Girls On The Bus lanceert op donderdag 14 maart – en het is de volwassen versie van The Bold Type.

Wij vertellen je alles over de veelbelovende serie die bijna op HBO Max verschijnt.

Luister de nieuwste aflevering van onze podcast

We zijn terug met seizoen 2!

The Girls On The Bus op HBO Max

The Girls On The Bus gaat over vier journalisten met totaal verschillende journalistieke achtergronden, die samen op campagnepad gaan voor de presidentsverkiezingen. Het verhaal draait om Sadie McCarthy (Melissa Benoist), een journalist die terugverlangt naar een vervlogen tijdperk van campagneverslaggeving en alles opzij zet voor de kans om een presidentskandidaat te volgen. Sadie sluit zich aan bij de campagnebus en krijgt uiteindelijk een band met drie concurrenten, Grace (Carla Gugino), Lola (Natasha Behnam) en Kimberlyn (Christina Elmore). Ondanks hun verschillen worden de vrouwen goed bevriend terwijl ze vanaf de eerste rang meekijken naar alle drama dat hoort bij de strijd om het Witte Huis.

melissa-benoist_65c5fd3128bfb HBO

Veel overeenkomsten met The Bold Type: een vriendinnengroep, de mediabranche en uitdagingen. Dat alles wel in een iets spannender, serieuzer en voor volwassener jasje.

De cast

In de serie zien we veel acteurs en actrices terug. Hier de lijst met alle namen: Melissa Benoist, Carla Gugino, Natasha Behnam, Christina Elmore, Brandon Scott, Griffin Dunne, Mark Consuelos en Scott Foley.

Inspiratie

The Girls On The Bus, van makers Amy Chozick en Julie Plec, is geïnspireerd op Chozicks ervaringen als politiek verslaggever in de campagnebus met meerdere presidentskandidaten. Chozick en Plec fungeren als uitvoerende producenten naast showrunner Rina Mimoun, Greg Berlanti, Sarah Schechter, Leigh London Redman en Marcos Siega.

De Max Original-dramaserie gaat op donderdag 14 maart met twee afleveringen in première op HBO Max, gevolgd door wekelijks een nieuwe aflevering tot en met 9 mei.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte