De film ‘Hoe overleef ik….mezelf?’ is weer te bekijken op Netflix

zfSIn8tC2JV5JnBHpfUDhhX1AkZ

The MovieDB

Francine Oomen kennen we allemaal van de ‘Hoe overleef ik’-boekenserie. Na een lange radiostilte bracht ze afgelopen zomer haar nieuwe boek ‘Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?‘ uit. Een vervolg op het leven van Rosa van Dijk. Afgelopen week werd ook duidelijk dat rechten van de film ‘Hoe overleef ik mezelf?‘ waren verkocht. De film kwam in 2008 uit, maar was een tijdje van de radar verdwenen. Toch is hij nu weer te bekijken op Netflix.

Dat wordt kijken vanavond!

Hoe overleef ik…mezelf?

‘Hoe overleef ik….mezelf?’ is een vraag die we onszelf allemaal weleens stellen. In 2008 verscheen het gelijknamige boek en kort daarna ook de verfilming. Het is een combinatie tussen de boeken: ‘Hoe overleef ik mezelf’ en ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen’. In de film is te zien hoe de dertien-jarige Rosa van Dijk te maken krijgt met een stiefvader en een nieuw leven in de stad.

Nieuw boek

Ook het nieuwste boek van Francine Oomen (waarover wij met haar in gesprek gingen). Zo zijn er al ruim 100.000 boeken verkocht. Dit komt vooral omdat Rosa in het nieuwe boek volwassen is, hierdoor is het nieuwe boek erg herkenbaar voor de oude lezers. Rosa kampt in dit boek namelijk met een quarterlife crisis. Het boek is onmisbaar voor jong-volwassenen, want hoe pak je dat volwassen leven nou aan?

Hoe overleef ik-serie

De overleef ik-serie bestaat uit dertien boeken die allemaal over het leven van Rosa van Dijk gaan. Elk boek gaat over een onderdeel dat centraal staat in je puberteit. Denk aan je eerste kus of een gebroken hart. Elke puber krijgt hiermee te maken, waardoor de boekenserie een groot succes werd.

Afgelopen week is aangekondigd dat het niet bij één nieuw boek blijft, er komt namelijk een vervolg op ‘Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel’. Wanneer dat precies is, is nog niet duidelijk. Daarnaast kondigde Francine Oomen aan dat zij vanaf 2 december in Carré zal staan met haar Survivalshow, die samen met Annet Schaap is gemaakt. Perfect alternatief voor de mensen die niet kunnen wachten op het vervolg.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte