6 Harry Potter-achtige series die je nu op HBO Max zou willen zien

harry potter e1674141916709

themoviedb

Warner Bros. Discovery wil meer met Harry Potter gaan doen, een ambitie die alleen maar relevanter is geworden door het enorme succes van Hogwarts Legacy. Het is tijd voor de magische franchise om Game of Thrones achterna te gaan, en onze collega’s van Manners hebben mede dankzij Reddit alvast wat voorstellen voor nieuwe Potter-series. En wij (als de stiekeme nerds die we af en toe zijn) zijn het helemaal met hen eens.

Hogwarts Legacy is een daverend succes. Het spel vliegt als warme broodjes over de (digitale) toonbank. Sterker nog, als het zo met de verkoopcijfers doorgaat, dan zou het best nog wel eens de grootste videogame van 2023 kunnen gaan worden. Harry Potter is nog steeds mateloos populair, ondanks de controverse rondom J.K. Rowling.

De grote Harry Potter-droogte

Toch krijgen fans maar mondjesmaat, sporadisch nieuwe content. Waar vergelijkbare franchises gretig uitgemolken worden door de Disneys van deze wereld, is Rowling erg selectief in wat er met haar magische wereld mag gebeuren. Een groot contrast ten opzichte van bijvoorbeeld Star Wars: fans van die franchise worden overspoeld met series, animatieseries, films, games, boeken en comics. Een eindeloze barrage aan nieuwe verhalen. For better or worse.

Nieuwe series voor HBO Max?

Gelukkig is er hoop. Ook voor de Harry Potter-fans. De kersverse eigenaar van Warner Bros. en het hoofd van HBO Max gaven namelijk eind vorig jaar aan dat ze meer willen focussen op franchises als The Lord of the Rings en Harry Potter. Voor de wereld van J.R.R. Tolkien zijn er sindsdien al nieuwe films aangekondigd, maar omtrent Harry Potter blijft het vooralsnog stil.

Zes series die we willen zien

Terwijl we op meer nieuws wachten hebben we alvast zes voorstellen voor Harry Potter-televisieseries voor op HBO Max, onder andere gespot op de nog altijd zeer actieve subreddit van de films en boeken. Warner Bros. Discovery-bazen, lezen jullie mee?

Voldemort de Serie

Voldemort is een ronduit iconische schurk, maar wat weet je eigenlijk van Harry Potter’s aartsvijand? Sure, de boeken geven hem wel een eigen backstory, maar vooral wat de films betreft wordt daar amper tijd aan besteed. We zitten in het gouden tijdperk van schurken die hun eigen films of series krijgen, dus waarom niet een televisieserie waarin we een jonge Tom volgen? Desnoods met als insteek hoe hij aan de Horcruxes komt die zo’n grote rol spelen in de laatste paar Potter-boeken en films.

https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp content%2Fuploads%2F2023%2F03%2FVoldemort WB F7 VoldemortStaringAheadAtTheMalfoyManor Still 080615 LandRalph Fiennes als Voldemort

Natuurdocumentaires met magisch sausje

De insteek van de Fantastic Beasts-films leek aanvankelijk vooral te zijn dat Newt Scamander op zoek ging naar magische wezens. Al snel ging de studio echter helaas voor een veiligere route, het herkauwen van de Harry Potter-formule. Tijd voor een tweede kans, dit keer in serievorm. Laat bijvoorbeeld de excentrieke Luna Lovegood uit de films en boeken natuurdocumentaires presenteren. Precies zoals echte documentaires à la Planet Earth, maar dan met fictieve creatures uit de wereld van J.K. Rowling.

https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp content%2Fuploads%2F2023%2F03%2Fp04hbngp🌟

Politieshow, maar dan met Aurors

Fans van Star Wars kunnen dankzij animatieserie The Bad Batch hun favoriete elitesoldaten volgen. Wat Harry Potter betreft zit er enorme potentie in de Aurors, een elite-eenheid van gespecialiseerde tovenaars van het Department of Magical Law Enforcement en The Ministry of Magic. Een soort politierecherche, maar dan uitgerust met een toverstaf en magische spreuken. Ze spelen een beperkte rol in de boeken van J.K. Rowling, maar we zien al helemaal een langlopende politieserie à la Criminal Minds voor ons, maar dan met Aurors als hoofdpersonages die je volgt terwijl ze duistere zaken oplossen.

https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp content%2Fuploads%2F2023%2F03%2F1002543197 photo u1Twee Aurors in de films

Terug naar het begin van Hogwarts

Fans kunnen dankzij Hogwarts Legacy eindelijk uitgebreid de iconische school verkennen. Wat ons betreft komt HBO Max met een serie waarin we nog verder terug in de tijd naar, naar de begindagen van Zweinstein, zoals de school in het Nederlands heet. De boeken hinten soms naar grote conflicten tussen de oprichters, met name als het om de rol en de ambities van Slytherin gaat. Conflicten die impact hebben op de wereld die we zo vaak in de films en boeken hebben gezien, maar waarvan we de origin story amper kennen.

https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp content%2Fuploads%2F2023%2F03%2FFounders HeroDe oprichters van Hogwarts Netflix © 2022

The Marauders

De Marauders zijn een groep van vier klasgenoten: Remus Lupin, Peter Pettigrew, Sirius Black en James Potter. Precies, de vader van Harry. Ze spelen met name een grote rol in het derde boek, waarin Potter gebruik maakt van de speciale kaart van Hogwarts die de rebelse leerlingen hebben gecreëerd. J.K. Rowling verwijst in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban naar de wilde avonturen van de vier vrienden, die alle regels van Zweinstein gretig aan hun laars lapten. De perfecte insteek voor een televisieserie, waarin je ook nog eens de rivaliteit tussen Snape en James Potter zou kunnen verkennen.

https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp content%2Fuploads%2F2023%2F03%2FSiriusBlack WB F5 MaraudersMoonyPadfootProngsWormtail Still 080615 LandDe Marauders in de films

Een televisie-adaptatie van de boeken

Oké, dit is niet het meest originele idee, maar je kunt er niet omheen dat de films van Harry Potter, hoe tof dan ook, grote delen uit de boeken hebben moeten overslaan. Het verhaal zou anders simpelweg niet in acht films hebben gepast. Met alle speculatie en de constante vragen over een reboot van de films, waarom dan niet meteen gaan voor een langere adaptatie van de originele boeken in serievorm? Game of Thrones, maar dan Harry Potter. D’e kans om vollediger het schrijfwerk van J.K. Rowling tot leven te brengen, zonder dat je de originele cast bijeen hoeft te brengen.

https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp content%2Fuploads%2F2023%2F03%2Fshayna douglas TQV8qkwuEzA unsplash🌟

Manners

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Manners.

r/HarryPotter

6 Harry Potter-achtige series die je nu op HBO Max zou willen zien

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte