Zo kom je gemakkelijk van haarroos af zonder anti-roos shampoo

Roos e1709129823947

Pexels

Het is winter (boe) en dat betekent je vaak sneller last hebben van haarroos. De jeuk, de schilfers op je kleding en in je haar, niemand wordt er vrolijk van. Er zijn echter manieren om snel van roos af te komen en te voorkomen dat het snel terugkeert, zonder dat je anti-roosshampoo hoeft te gebruiken.

Wat is roos eigenlijk?

Roos is een veelvoorkomend probleem bij mannen en vrouwen waarbij kleine, witte stukjes dode huid van je hoofdhuid afvallen, genaamd schilfers. Het kan je haar en kleding bedekken en zorgt vaak voor jeuk en irritatie. Roos kan veroorzaakt worden door verschillende dingen, zoals een vette hoofdhuid, droge huid, stress of huidproblemen.

Oplossing tegen roos: appelazijn

Een middeltje wat voor veel dingen gebruikt kan worden kan ook van pas komen als je last hebt van roos: appelazijn. Appelazijn bevat stoffen die de groei van micro-organismen remmen en ontstekingen kunnen verminderen, waardoor het mogelijk is om de niveaus van gist op de huid te verminderen en ontstekingen te verzachten. Gebruik ongeveer een half kopje appelazijn met anderhalf kopje koud water en masseer dit op je hoofdhuid nadat het gewassen is met shampoo. Spoel het daarna uit en kijk wat het doet. Herhaal desnoods een aantal keer!

Haarwasschema

Heb jij vettig haar maar stel je het wassen nog even uit om je haar te “trainen” net zoals velen anderen tegenwoordig? Doe dit liever niet als je last hebt van roos. De natuurlijke oliën die hierdoor langer op je hoofdhuid zitten hopen zich dan op en dragen hierdoor alleen maar bij aan het stijgen van het gistniveau, wat dus uiteindelijk kan zorgen voor roos.

Tea tree olie

Meng een paar druppels tea tree olie met een andere olie zoals olijfolie of kokosolie en masseer dit in je hoofdhuid. Tea tree olie heeft antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van de gist die roos veroorzaakt.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte