zo bescherm je je haar

Atypical Season4 Episode7 00 27 10 20R.jpgAtypical Season4 Episode7 00 27 10 20R e1716393055464

Atypical via Netflix 2021

Ben jij een fanatieke hardloper en doe je dit meerdere keren per week? Dan ken je waarschijnlijk ook de struggles met je haar wel. Want wanneer was je je haar? Hoe ga je om met de klitten die ontstaan tijdens het rennen?

We delen onze tips met je.

Hardlopen en haarverzorging

Hardlopen is een effectieve manier om jezelf fit te houden en je gedachtes op een rij te zetten. Het is super goed voor je, maar er komen ook andere dingen bij kijken. Wat denk je van je haar bijvoorbeeld? Wanneer was je het? Welke elastiekjes gebruik je? Hoe zorg je voor zo min mogelijk klitten? Wij geven je tips.

1. Was je haar maximaal 3 keer per week

Hoewel het verleidelijk is om je haar na een zware hardloopsessie meteen te wassen, is het beter om dit niet te vaak te doen. Probeer maximaal 3 keer per week je haar te wassen, zodat je haar de natuurlijke oliën blijft houden. Stel het dus nog een dagje uit, als het kan. Je kunt natuurlijk wel wat droogshampoo gebruiken als noodoplossing.

2. Draag een knot of bubble braid

Je haar in een staart tijdens het hardlopen ziet er leuk uit, maar is niet altijd fijn en kan zorgen voor veel klitten in je haar. Met een knotje beweegt je haar minder waardoor de kans op klitten afneemt. Een vlecht werkt ook al heel goed.

3. Draag een petje

Door een pet te dragen tijdens het hardlopen bescherm jij je haar tegen de zon, de zon droogt je haar namelijk uit. Ook verbrandt hierdoor je hoofdhuid niet, en het ziet er ook nog eens leuk en sportief uit.

4. Gebruik een zachte haarborstel

De soort borstel die je gebruikt is erg belangrijk. Door alle klitten kun je je haar namelijk al snel beschadigen. Gebruik een zachte haarborstel om je knopen eruit te borstelen voordat je gaat douchen, hierdoor kom je er na het douchen ook makkelijker doorheen.

5. Leave-in conditioner

Een leave-in conditioner voedt je haar goed en zorgt ervoor dat het niet uitdroogt. Ook zullen er minder knopen in je haar ontstaan hierdoor. Breng dus wat leave-in conditioner aan voordat je gaat hardlopen, hierdoor voorkom je een hoop problemen voor later. En als je dan wel besluit om je haar te wassen, is het meteen lekker zacht.

Déze olie maakt je haar gevaarlijk zacht, mocht je nog iets extra verzorgends zoeken.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte