‘Upper East Side Blonde’ is de haartrend van dit moment, die stamt uit de jaren negentig

ANP 454754878 1

ANGELA WEISS / AFP

Jarenlang was een warmblonde haarkleur not done. We gingen liever voor een paarse gloed (mede mogelijk gemaakt door hardnekkige zilvershampoos) dan voor een warme tint. Die tijden zijn voorbij, dat bewijst de ‘Upper East Side Blonde‘ trend maar weer.

We gaan terug naar de tijd dat Serena van der Woodsen de it-girl van Manhattan was. Haar goudblonde haarkleur dient als inspiratie voor deze trend.

Wat is Upper East Side Blonde?

Upper East Side Blonde is geïnspireerd op de tint die de socialites uit de jaren ’90 droegen in New York. Denk aan de Serena van der Woodsens, de Sofia Richies en de Sabrina Carpenters van de wereld.

Deze kleur blond mag best wat donkerder en warmer zijn dan je gewend bent. En desondanks straalt het haar als een malle. In feite wordt een zachtere, diep ingeplante haaraanzet gecombineerd met heldere, warme blondtinten voor haar dat er rustig en duur uitziet in plaats van opzichtig.

Hoe draag je Upper East Side Blonde?

Met deze kleur blond kan je veel verschillende kanten op. Toch komt de haarkleur het mooist uit wanneer de lokken vrij kunnen bewegen. Los haar, it is.

Zo zien we dat Blake Lively en Sofia Richie hun goudblonde lokken altijd in een nonchalante slag dragen of juist in een glanzende old Hollywood-krul.

Wat vraag je aan de kapper?

De sleutel tot een chique look is de natuurlijke overgang van een donkere uitgroei naar de blonde lokken. De tinten moeten warm en luxueus aanvoelen (goud, honing, beige) in plaats van te koud en puur. Het is dus goed om aan het begin van je kappersbeurt even goed te overleggen over de blonde tinten.

Fel blond vanaf de hoofdhuid is niet the way to go. Dat geeft volgens veel haarstylisten juist een ‘goedkoop’ effect. Daarentegen gaat de voorkeur uit naar ‘old money honey’. Oftewel, honingblond.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte