Micro French Manicure in de nieuwe nageltrend voor de lente

NSMBL 1 75

ANP

French manicure is al jarenlang een trend en we zien deze trend ook niet zo snel verdwijnen. Je hebt ‘m op allerlei verschillende manieren. Zo kan het gewoon met een simpel wit lakje, maar ook met een neonkleur. Een nieuwe variant is nu extreem populair, door onder andere Margot Robbie. Namelijk de micro french manicure: een heel dun lijntje aan de rand van je nagels.

Een simpele, maar elegante en chique look

French Manicure

Al jarenlang zijn we fan van de simpele en minimalistische look van een wit randje op onze nagels. Alleen hebben veel mensen niet genoeg lengte aan hun nagels voor een witte rand, je moet dus al snel lengte toevoegen aan je nagels om deze look te kunnen creëren.

Er zijn super veel varianten van de French manicure. Het klassieke witte randje wordt meestal aangebracht op een roze of beige basis, dit wordt gedaan om de look zo naturel mogelijk te houden. Hierna wordt de French tip in de bekende witte kleur aangebracht. Maar niet iedereen gebruikt de klassieke kleuren, er zijn al veel meer varianten. De één doet bijvoorbeeld de French tip met dierenprint en de ander met een felle kleur. Ook kan je het op verschillende nagelvormen doen, de meest voorkomende zijn de square vorm en de ovale nagelvorm.

Margot Robbie

Er is recent een nieuwe variant opgedoken van de French manicure, namelijk de micro French manicure. Deze manicure is vooral bekend geworden door Barbie-actrice Margot Robbie. Ze droeg de nagelstijl naar de pre-Oscars-lunch met een perfect bijpassende outfit van Chanel uit 1994.

Micro French manicure

Maar wat houdt de micro French manicure nu precies in? Het is eigenlijk een nog simpelere en subtielere versie van de normale French manicure. Ja je hoort het goed, nog simpeler. Het lijntje is namelijk maar één millimeter dik, soms zelfs minder. Doordat het lijntje zo dun is, kan het ook worden toegepast op wat kortere nagels. Doordat je geen extra lengte hoeft toe te voegen kan het bij veel mensen op hun eigen nagels gedaan worden, wat het een nog natuurlijkere look geeft. Ook de micro French manicure kan je in allerlei verschillende kleuren toepassen.

@opi

🚨Nail hack alert! 🚨@ellzabethm shows you how to DIY a micro french mani with a makeup sponge and shades from the #MeMyselfAndOPI colorverse.  #OPI #NailTutorial #NailArt #FrenchTips #FrenchMani #FrenchManicure #MicroFrench #NailHack

♬ PRETTY BOY FLOW – Sturdyyoungin

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte