Ik heb last van een glimmende huid, hoe los ik dat op?

259797269 624193935278289 6076089021542860935 n e1687427609459


Instagram @madisonbeer

Het is warm. En dat merkt onze huid ook. We maken meer talg aan met een vettere, glimmende huid als gevolg. Nu willen we allemaal een dewy skin, ook wel een glazed donut skin zoals Hailey Bieber ‘t noemt. Maar eruitzien alsof je net een marathon hebt gerend, zit niemand op te wachten. Met de hoge temperaturen die nog komengaan, kunnen deze tips en producten je helpen om een glimmende huid tegen te gaan.

Dat hoort nu eenmaal ook bij de zomer.

Met deze tips ga jij een glimmende huid in de zomer tegen

En zoals alle make-upgoeroes zeggen: je wilt geen shine, maar een glow.

Huidverzorging

De basis van een skincare-routine is in principe gedurende het hele jaar hetzelfde. Wel kan je een aantal kleine aanpassingen doen per seizoen. Zo is een dikke crème in de zomer niet noodzakelijk, ook al is hydratatie altijd belangrijk. Vergeet je huid in ieder geval niet te exfoliëren. Vermijd scrubs, want dit kan de huid beschadigen met een vettere huid als gevolg.

Make-up

Loop ook even je make-upproducten na. Is jouw foundation op oliebasis? Dan komt dit een glimmende huid niet ten goede. Je kunt beter kiezen voor een matte foundation. Poeder je make-up ook af om een glimmende huid zoveel mogelijk tegen te gaan.

Oil Control Paper

Misschien ken je de Oil Control Paper nog wel van vroeger.  Dat zijn papiertjes die het overtollige olie van je huid absorberen. Het kost maar 2 euro voor 50 velletjes en je stopt het ook nog eens eenvoudig in je tas.

Matterende primer

Een matterende primer onder je make-up kan enorm helpen om een glimmende huid in toom te houden. Probeer eens deze primer van The Ordinary voor maar 7,95 euro. Je brengt de primer onder je make-up aan met meer verfijnde poriën en een matte huid als resultaat.

Matterende setting spray

Wil je jouw huid gedurende de hele dag zo mat mogelijk houden? Voeg dan ook nog een matterende setting spray toe aan het einde van je make-up routine, zoals de klassieker van M.A.C. Deze Prep + Prime Fix+ Mattifying Mist kan zowel onder als over je make-up.

Drink voldoende water

De oplossing voor alle problemen, komt gewoon uit de kraan. Water. Ben je gedehydrateerd? Dan komt ook je huid vocht tekort. En dat heeft als gevolg dat de huid meer talg aan gaat maken waardoor de T-zone weer als een malle gaat glimmen. Dus: drink genoeg water en nu met deze hoge temperaturen nog wat extra.

Eerste hulp bij een glimmende huid: met deze tips elimineer je alle vettigheid

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte