Hoge schermtijd? Dan zijn dit de gevolgen voor je ogen en huid

Schermafbeelding 2021 01 29 om 15.12.30

Instagram / @haileybieber

Onze ogen hebben tegenwoordig maar wat te verduren. De hele dag naar het scherm van je laptop, telefoon of televisie staren. Nog even op Instagram kijken, nog een aflevering op Netflix bingen en toch nog even dat laatste WhatsApp bericht versturen.

Je ogen hebben nog amper rust, terwijl dat juist heel belangrijk voor ze is. Tijd om ze eens extra te verwennen. Je hebt maar één paar, wees er zuinig op.

Te veel naar schermen kijken

Meer dan ooit zijn we bezig op schermen. Hierdoor moeten onze ogen flink wat uren hard werken. Door te veel naar schermen te staren kunnen je ogen zelfs digitale oogstress oplopen. Hierdoor krijg je last van klachten als hoofdpijn, vermoeide en branderige ogen en nek- en schouderpijn.

Het blauwe licht dat een scherm uitstraalt kan ervoor zorgen dat je minder makkelijk in slaapt komt. Door dit licht stopt de melatonineproductie, en laat dat nou net het stofje zijn die ervoor zorgt dat je moe wordt.

Verminderen van wallen onder je ogen

De combinatie van een slaaptekort en de hele dag naar een scherm staren kan resulteren in flinke wallen onder je ogen. Nu valt dit prima op te lossen met drie lagen concealer en foundation, maar op de lange termijn wil zelfs dit de wallen niet meer bedekken. Dat is waar een coolmask voor je ogen om de hoek komt kijken.

Verkoelende gel-oogmaskers zijn ideaal om je ogen en huid wakker te maken. Het is nog steeds een goed idee om oogcrèmes en gezichtsserums te gebruiken, maar een oogmasker kan je net dat kleine beetje extra geven.

De kou die uit het oogmasker komt vernauwt namelijk de bloedvaten rond je ogen en helpt hierdoor de donkere kringen onder je ogen te verminderen.

Verwenmoment

Verkoelende oogmaskers voelen ook nog eens fantastisch aan. Bewaar ze voor het beste resultaat even in de koelkast, zodat ze extra koel worden en maak er een verwenmoment van. Zet je favoriete muziek op, pak je masker erbij en ga heerlijk relaxt op de bank liggen. Zo zorg je gelijk voor wat minder schermtijd en geef je je ogen de rust die ze verdienen.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte